04/12/2020

Tinerii sunt decisivi în a construi drumul unei societăți

Tinerii românii sărbătoresc începând din 2005, Ziua lor Națională pe 2 mai, instituită prin Legea 425/25.10.2004.

Generația adultă de mâine din România își sărbătorește de două ori pe an ziua dedicată tinereții. Din anul 2000, Ziua Internațională a Tineretului se sărbătorește pe 12 august, în plină vară, dar tinerii români au parte și de o zi națională, celebrată pe 2 mai.

Cu prilejul acestei zile, tineretul participa de obicei la diverse activități sociale, culturale, artistice și  sportive organizate în vederea atragerii lor către domeniile de interes și benefice vârstei.

 

Proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost inițiat în anul 2004 de 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare. La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, aceasta fiind și Camera decizională. Așa se face că un an mai târziu 2 mai a devenit Ziua naţională a Tineretului

Cu ocazia acestei zile, senatorul Adrian Țuțuianu  transmite tuturor tinerilor:

“Nu-mi plac cuvintele frumoase care ajung sloganuri. Nu-mi plac, pentru că sensul lor se risipește dacă nu e prețuit și înțeles cu sinceritate.
Când vine vorba de tineri, riscul e și mai mare ca mesaje oneste să fi fost „standardizate”, diluate. Dar eu voi spune mereu că tinerii sunt DECISIVI în a construi drumul unei societăți. Dinamica lor, efervescența lor, entuziasmul bine canalizat – toate sporite de o #educație adecvată – vor face ca tinerii să decidă direcția încotro mergem. Trebuie doar să îndrăznească, iar noi să îndrăznim să-i chemăm, să-i lăsăm liberi și creativi. Și să-i respectăm!”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share