26/01/2021

TOTUL DESPRE SEX…dupa nastere

viata_sexuala_dupa_nastereNasterea este un proces destul de dificil, cu atat mai mult cu cat se produce pe cale naturala. Daca te astepti sa nu se fi schimbat nimic, te inseli.

Odata cu nasterea, flora sensibila a vaginului sufera transformari si are nevoie de cateva saptamani pentru a se reface. Mai mult, venirea pe lume a unui copil implica o serie de schimbari, atat din punct de vedere hormonal, cat si emotional. Foarte putine femei se simt atragatoare, mai ales dupa ce realizeaza ca nu e usor sa scape de kilogramele in plus luate in timpul sarcinii. Primele 6 saptamani dupa nastere, partenera fiind lehuza, actul sexual nu poate fi la fel de intens, asa ca tu si partenerul trebuie sa va inarmati cu rabdare.
Din punct de vedere medical femeia nu are voie sa aiba nici un fel de contact sexual, pana la primul control postnatal, care va avea loc dupa cele 6 saptamani de lauzie.
Nu trebuie sa va simtiti vinovate sau frustrate din aceasta cauza, in general, procesul de vindecare dureaza pana la 3 luni.
Sentimentele pentru nou-nascut afecteaza viata intima: vei observa ca cea mai mare parte a timpului i-o vei dedica bebelusului, lasand orice altceva intr-un plan secund. Majoritatea proaspetilor parinti se simt epuizati, pentru ca nu au parte de suficienta odihna.
Aceasta situatie poate dura de la cateva luni, pana la primii doi ani din viata copilului. In aceasta perioada pot interveni probleme in cuplu, pentru ca barbatul are senzatia ca este dat la o parte si ca toata atentia ta este indreptata inspre cel mic.
Luati o pauza! Pentru ca viata voastra sexuala sa revina la normal, profitati de entuziasmul celor din jur ( mame, bunici, matusi), si lasati copilul in grija lor, fie si pentru cateva ore.
Bucurati-va de linistea clipelor petrecute impreuna si nu va ”zgarciti” in a va oferi, unul celuilalt, tandrete, dragoste, si respect.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share