Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

„Tradiţie şi modernitate – cooperare culturală transfrontalieră”, România-Ungaria

Ieri la Casa de Cultură din Jimbolia a avut loc întâlnirea dintre reprezentanţii Primăriei Jimbolia, ca lideri de proiect,  primăria Comunei Cărpiniş, parteneri în proiect şi reprezentanţii Primăriei Csanadpalota din Ungaria, al treilea lider în proiect, fiind vorba despre o cooperare culturală româno-maghiară, la graniţa de vest, cu fonduri europene.

Pe data de 1 Decembrie 2018 a fost începută implementarea proiectului „Tradiţie şi modernitate – cooperare culturală transfrontalieră”,  în care sunt implicate oraşele Csaladpalota din Ungaria , Jimbolia (România) şi comuna Cărpiniş.

Valoarea proiectului este de 76 690 euro, din care participarea pe cele trei părţi este de 32124 euro, pentru Primăria Jimbolia, 21906 euro, Comuna Cărpiniş şi 22660 euro, Primăria Csanadpalota.

Obiectul principal al proiectului este consolidarea cooperării între persoanele ce trăiesc pe ambele părţi ale frontierei. Pe perioada implementării de 1 an, peste 300 de persoane aparţinând diferitelor categorii sociale şi grupuri de vârstă, se vor întâlni, vor avea posibilitatea de a cunoaşte mai bine tradiţiile, cultura, religia şi gastronomia partenerilor.

În această perioadă vor fi organizate mai multe evenimente culturale, având ca temă: dansurile populare, gastronomia, religia şi conferinţe destinate angajaţiilor din instituţiile de cultură

Distribuie acest articol Oficial Media
Share