19/06/2021

Transregio Chindia (Titu – Bâldana – Târgovişte – Sinaia), punctaj MAXIM pentru finanțare

alexandru-oprea1

”Zilele trecute am primit o veste foarte bună pentru locuitorii județului Dâmbovița care vine să încununeze eforturile administrației județene de mai bine de patru ani”, este declaratia vicepreședintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, cel care ne-a oferit astăzi într-o conferință de presă, detalii legate de aprobarea Master Planului General de Transport al României.

”Pe 14 septembrie a fost aprobat Master Planul General de Transport al României iar drumul nostru intitulat ”Drumul Chindia” din categoria Transregio, în lungime de 131 kilometri, care face legătura între A1- Corbii Mari- Potlogi-Titu-Bâldana-Târgoviște-Sinaia a întrunit punctajul maxim de 4,20 puncte”, ne-a informat Alexandru Oprea.

”Drumul Chindia” a devansat alte 22 de drumuri transregio, precum Piteşti – Rm. Valcea – Racoviţa, Brăila – Slobozia – Călăraşi – Chiciu, Constanţa – Vama Veche, Iaşi – Vaslui – Bacău, Braşov – Sighişoara – Tg, Mureş, Arad – Oradea sau Oradea – Satu Mare.

”Sperăm să se parcurgă toate procedurile legale și să ajungem la ceea ce ne dorim de foarte mult timp și anume să avem un drum pe patru benzi de la A1 la Titu-Târgoviște și după aceea modernizare până la Sinaia. Este vorba de 131 kilometri de drum cu o valoare de 103,73 milioane de euro”, a mai precizat vicepreședintele Consiliului Județean.

De menționat este faptul că alături de lărgirea la patru benzi a tronsoanelor DN 7 Titu – Bâldana, DN71 Bâldana – Târgovişte, se află noul tronson A1 -Titu cu patru benzi şi modernizarea sectorului de drum Târgovişte – Sinaia, toate acestea având asigurată astfel finanţare în perioada 2014-2020.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share