Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Trăsături pe care le are o persoană inteligentă

O serie de cercetători susțin că, coeficientul de inteligență (IQ) și inteligență emoțională (EQ), sunt parametri esențiali care denotă faptul că o persoană este inteligentă.

Alți oameni de știință studiază comportamentul oamenilor și explică în ce măsură poate afecta capacitatea intelectuală a acestora. Concluziile sunt impresionante. Se pare că înălțimea, greutatea, lungimea degetelor și chiar culoarea ochilor pot dezvălui inteligența persoanelor.

În acest articol vă prezentăm 12 semne care disting un om inteligent:

1. Preferați singurătatea și mai puțin companiile zgomotoase.

 

Oamenii inteligenți nu au neapărat nevoie de un grup mare de prieteni pentru a petrece timpul. Studiul psihologilor Norman Lee și Satoshi Kanazawa „În ce măsură inteligența, densitatea populației și prietenia afectează fericirea modernă” a demonstrat faptul că persoanele inteligente preferă singurătatea, iar nevoia constantă de a comunica cu cineva, îi obosește.

Oamenii inteligenți pot vorbi în voce tare cu ei înșiși, iar acest comportament, de fapt, vorbește despre un nivel înalt de inteligență, și nu despre nebunie.

2. Ați învățat să citiți devreme.

 

Nu doar  copii inteligenți învață să citească la o vârstă fragedă sunt considerați cu un IQ mai ridicat. Dimpotrivă, cercetătorii britanici Stuart J. Ritchie, Timothy C. Bates și Robert Plomin cred că anume lectura îi face pe acești copii mai inteligenți. Lectura lărgește orizontul de viață.

3. Sunteți cel mai mare copil din familie.

 

Oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh au demonstrat că acești copii au un IQ mai mare în medie cu 3 puncte. S-a dovedit că această diferență nu este legată de factorii biologici sau genetici, ci de interacțiunea psihologică a părinților și a copiilor.

Este totuși de remarcat faptul că Dmitri Mendeleev a fost ultimul, cel de-al 17-lea copil din familie, dar acest lucru nu l-a împiedicat să creeze sistemul periodic de elemente chimice.

4. Înălțimea dumneavoastră este peste medie.

 

Studiul cercetătoarelor Ann Case și Christina Paxson demonstrează faptul că, copiii înalți au un nivel de IQ mai ridicat, iar la maturitate se bucură de succes. Un bun exemplu este Steve Jobs, a cărui înălțime era de 188 cm.

5. Ați mers la școala muzicală.

 

Un studiu realizat de Glenn Schellenberg a arătat că acei copii care timp de 9 luni au mers la o școală muzicală, au avut un IQ mai ridicat decât copii care au mers la cercuri de teatru sau cei care nu au mers deloc.

6. Nu sunteți supraponderal.

 

Un studiu din 2006 a demonstrat că persoanele care nu suferă de obezitate au un nivel mai mare de inteligență. Oamenii de știință francezi, în frunte cu M. Cournot, au făcut un studiu cu 2.200 participanți pe parcursul a 5 ani și, au ajuns la concluzia că greutatea corporală este într-o strânsă legătură cu nivelul de inteligență.

7. Nu vă place să faceți sport.

 

Pe parcursul experimentului științific, cercetătorii americani Todd McElroy și David L. Dickinson au descoperit că persoanele care iubesc munca intelectuală sunt mai puțin mobile și, dimpotrivă, cei care au o nevoie redusă de cunoștințe sunt mai activi din punct de vedere fizic. Oamenii talentați preferă activități care necesită perseverență și gândire constantă, de exemplu, ei preferă jocul de șah.

8. Aveți ochii albaștri.

 

Joanna Rowe, profesor emerit la Universitatea din Louisville, a ajuns la concluzia că persoanele cu ochii deschiși sunt mai deștepți decât persoanele cu ochi întunecați și mulți genii, spre exemplu Stephen Hawking, aveau ochi albaștri. Oamenii cu ochii căprui nu trebuie să-și facă griji: ei au și alte puncte forte.

Persoanele cu ochi deschiși gândesc strategic, iar cele cu ochi întunecați au mintea ageră.

9. Sunteți foarte sensibili la sunete.

 

Zgomotele din exterior deranjează persoanele cu un IQ ridicat. Oamenii de știință de la Universitatea din Helsinki au efectuat un studiu care a demonstrat legătura dintre abilitatea unei persoane de a găsi soluții originale la unele probleme și incapacitatea de a „dezactiva” zgomotele sonore.

Specialiștii susțin că aceste reacții au o denumire — Misofonia. Aceste persoane simt dezgust, furie sau frustrare la auzul anumitor sunete.

10. Degetul inelar este mai lung decât degetul arătător.

 

Medicul norvegian Karl Pinsk a menționat că există o legătură dintre lungimea degetelor unei persoane și înclinațiile ei. Conform observației, cu cât degetul inelar este mai lung, cu atât persoana are înclinații spre științele exacte.

Cercetătorul John Coates de la Universitatea din Cambridge a constatat că succesul financiar poate fi „prezis” de lungimea degetelor de la mână.

11. Sunteți adesea anxios și predispus la panică.

 

Psihologii Tsachi Ein-Dor și Orgad Tal de la Centrul Interdisciplinar din Herzliya (Israel) au realizat un studiu în care au demonstrat că oamenii inteligenți sunt predispuși la pesimism. Ei susțin că persoanele inteligente sunt obișnuite să analizeze mai detaliat evenimentele din trecut și, prin urmare, să acorde mai multă atenție detaliilor care le modelează viitorul.

12. Folosiți un limbaj necenzurat.

 

Destul de ciudat, folosirea cuvintelor „murdare” indică un nivel ridicat de inteligență.

Psihologii Kristin Jay şi Timothy Jay, de la Colegiul Marist și de la Colegiul de Arte liberale din Massachusetts, vin cu ipoteza că oamenii care sunt versați în exprimarea necenzurată au o mai mare fluență verbală şi un bagaj de cuvinte mai bogat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share