20/04/2021

” Trebuie să lucrăm împreună”

Secretarul general Jens Stoltenberg a subliniat contribuțiile  României aduse  în cadrul NATO,  într-o întâlnire,  pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, la sediul NATO.

”Ei bine, pentru mine, este extrem de important să lucrăm împreună, NATO și Uniunea Europeană, pentru că ne confruntăm cu același mediu de securitate, aceleași provocări. Avem diferite capacități. Iar atunci când combatem terorismul internațional, când încercăm să stabilizăm Orientul Mijlociu, avem nevoie de multe instrumente diferite. Avem nevoie de instrumente politice, instrumente diplomatice, uneori instrumente militare. Avem nevoie de instrumente economice. Deci nici UE, nici NATO nu au toate aceste instrumente. Deci trebuie să lucrăm împreună pentru a ne asigura că avem toate capacitățile diferite, toate instrumentele diferite de care avem nevoie în lupta împotriva terorismului internațional.” a declarat secretarul general, Jens Stoltenberg.

Acesta  a evidențiat desfășurările românești în misiunile conduse de NATO în Afganistan, Irak și Kosovo și într-un grup de luptă multinațional din Polonia. S-a discutat totodată despre baza militară care deține  rachete balistice NATO la Deveselu, despre  contribuția României  la securitatea Mării Negre și angajamentul  țării  de a cheltui 2 % procent din PIB,  pentru sectorul de apărare,  în acest an.

Secretarul general al NATO Jens  Stoltenberg și premierul Victor  Orban au discutat și despre situația actuală din Orientul Mijlociu. Secretarul general a reiterat că pacea și stabilitatea în Orientul Mijlociu sunt importante pentru toți aliații NATO și că aliații continuă să se consulte în această privință. „NATO are potențialul de a contribui mai mult la stabilitatea regională și la lupta împotriva terorismului internațional și analizăm ce putem face mai mult”, a  concluzionat acesta.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share