Trei persoane aflate în dificultate în Masivul Montan Bucegi au fost sprijinite de jandarmii montani

 

pop

Ieri 08 noiembrie a.c., ora 08.10, în urma unei solicitări prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul Postului Ordine Publică Montan Zănoaga, au intervenit în zona Zănoaga din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor turişti care se aflau în dificultate.

Cele trei persoane, un preot împreună cu soţia sa din localitatea Cernăuţi, Ucraina și o măicuţă din judeţul Braşov intenționau să ajungă la Mănăstirea Peştera. La un moment dat, într-o curbă de pe DJ 714, zona Zănoaga conducătorul auto a pierdut controlul volanului din cauza poleiului format pe drumul principal şi a derapat cu autovehiculul într-o râpă adâncă de aproximativ 15 metri.

Ajunşi în zona indicată jandarmii montani, i-au găsit pe cei trei turişti speriaţi, dar într-o stare fizică bună, după ce au reuşit să iasă singuri din autovehiculul răsturnat, nefiind nevoie de acordarea măsurilor de prim-ajutor. Autovehiculul avariat a fost scos din râpă cu ajutorul unui buldoexcavator, cei trei turişti aflându-se în prezent în afara oricărui pericol. La faţa locului au fost prezenţi, o echipă a Salvamont Dâmboviţa şi Poliţia pentru Platoul Montan Bucegi.

Acţiunea s-a încheiat cu succes în jurul orei 13.45.

Pentru evitarea unor incidente nedorite, Jandarmeria Montană recomandă tuturor iubitorilor zonei alpine să aibă autovehiculele echipate corespunzător şi să adapteze viteza la condiţiile de drum ţinând cont că pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu şi pe DJ 714, în zona Zănoaga există porţiuni de drum acoperite cu polei.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share