24/01/2021

Trei turiști aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi au fost ajutați de jandarmii montani

Joi, 20 aprilie a.c., jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera aflați în patrulare pe traseele montane au intervenit în Masivul Bucegi, în sprijinul unor turişti care se aflau în dificultate, informeaza IJJ Dambovita intr-un comunicat de presa.

Tinerii, doi din județul Buzău și unul din județul Ilfov, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, se aflau în deplasare cu autoturismul pe DJ 714 Peștera-Moroeni și intenționau să ajungă la domiciliu.

La un moment dat, la intersecția DJ 714 Peștera-Moroeni cu DJ 713 Dichiu-Cuibul Dorului, în zona Table autovehiculul a derapat și a rămas blocat în zăpadă, iar turiștii nu și-au mai putut continua deplasarea spre destinație, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, vânt puternic și zăpadă depusă pe carosabil.

În urma intervenției jandarmilor montani, cei 3 turiști au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculul după care și-au continuat drumul spre domiciliu, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.                                                                          

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share