Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Turismul- o prioritate pentru PRO ROMÂNIA

La sediul din București al PRO România a avut loc zilele trecute,  o întâlnire între conducerea partidului, reprezentată de Ioana Petrescu, vicepreședinte și coordonator al Consiliului de Strategii Guvernamentale și de Bogdan Ivan, vicepreședinte și coordonator al Departamentului de Turism și reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, Dragoș Anastasiu, coordonator al grupului pentru turism din cadrul Coaliției și vicepreședinte ANAT, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Sebastian Hubati, raportor al grupului pentru Turism din cadrul Coaliției, și Sebastian Hubati.

La întâlnire au fost puse în discuție proiectul de lege a turismului din Senat și propunerile din programul de guvernare pe turism al partidului PRO Romania.
”Am continuat astăzi seria întâlnirilor regulate pe care PRO România le are cu reprezentații mediului de afaceri. Este extrem de important să fim la curent cu problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din România și să încercăm să găsim soluții împreună. Definitivăm în acest moment un program de guvernare și opinia reprezentaților mediului de afaceri este crucială. Măsurile de promovare a turismului din programul de guvernare al partidului PRO România au fost susținute de Coaliția pentru Dezvoltarea României”, a precizat Ioana Petrescu, vicepreședinte PRO România.

”Am prezentat astăzi, alături de reprezentanți ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, propunerile PRO România pentru dezvoltarea turismului, propuneri ce se regăsesc în programul de guvernare al partidului. S-a stabilit că accesarea fondurilor europene este vitală pentru dezvoltarea turismului românesc. Accesarea acestor fonduri, așa cum am mai precizat, trebuie realizată prin intermediul unui Program Operațional pentru Turism, ce trebuie negociat de reprezentanți ai Guvernului României cu cei ai Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2021 – 2027. Dacă vrem ca turismul românesc să devină o prioritate, trebuie să luăm măsuri. Ținând cont de faptul că banii europeni din actualul exercitiu bugetar sunt atrași într-o măsură foarte mică, autoritățile românești trebuie să înființeze în prezent o subaxă destinată exclusive turismului în vederea de atragere de fonduri”, a declarat Bogdan Ivan, coordonatorul Departamentului de Turism al PRO România.

În județul Hunedoara se fac eforturi susținute pentru promovarea turismului.

   

   

   

  

 

Legat de acest subiect,  și deputatul Sorin Marica a ținut să ne precizeze că ” susține orice demers care să contribuie  la  dezvoltarea tursmului românesc. Împreună cu colegii mei parlamentari am aprobat în acesat   mai multe legi care să vină în sprjinul investitorilor în turism și a celor care promovează tradițiile și obicerurile strămoșești. Este vorba aici de ” Legea Muntelui” și  o altă lege care ajută producătorii locali, vom avea în noua sesoune din toamnă spre aprobare și alte legi care  vom conduce la  promovarea valorilor cultural –istorice și culturale de care dispune orice zonă a țării. Putem spune că județul Hunedoara a fost binecuvântat de Dumnezeu, pentru că,  pe lângă bogăția de valori istorice de nivel UNESCO, avem bogăția pe care ne-o oferă muntele, zonele montane ale județului: Retezat, Apuseni, Șureanu, Parâng.   Se încearcă atragerea de fonduri europene,  voi sprijini și susține orice inițiativă a administrațiilor locale sau investițiilor private,  iar propunerile pe care le-am primit în cadrul întîlnirilor cu cetățenii atât în teritoriu, dar și la cabinetele parlamentare,  le voi prezenta colegilor mei parlamentari, celor din PRO ROMÂNIA  pentru a le transforma în proiecte de legi, care vor fi supuse dezbaterilor și spre aprobarea lor”.

  

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share