04/12/2021

TURIȘTI BUCUREȘTENI AJUTAŢI DE JANDARMII MONTANI

1
www.oficialmedia.com, Jandarmeria montana

  Doi turiști din municipiul București, aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost sprijiniți de jandarmii montani. 

Ieri 26 noiembrie a.c., jandarmii din cadrul Postului Montan Ordine Publică Zănoaga, aflați în patrulare pe traseele montane au intervenit pe DJ 714 Moroeni-Bolboci-Peștera din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Cei doi turiști au plecat cu autoturismul din municipiul București și intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Peștera. La un moment dat, aflându-se pe DJ 714, în zona Table, nu au mai putut continua deplasarea cu autovehiculul, din cauza stratului de zăpadă format pe drumul principal.

În urma acțiunii jandarmilor montani, cei doi turiști bucureșteni au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculul și au continuat deplasarea în siguranță până în zona Peștera, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă turiștilor să ţină cont de următoarele:

  • să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în zona montană;
  • să aibă autovehicule de teren, echipate corespunzător pentru condiții de iarnă;
  • să folosească drumurile deschise circulației;
  • să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.
3 (1)
www.oficialmedia.com, Jandarmeria montana

                                                                                                   

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share