04/12/2021

Turneu PSD-ist în Regiunea V Vest

Pesediştii din Timiş nu au avut odihnă la sfârşitul acestei săptămâni, deoarece i-au avut „pe cap” pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi pe preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, care au plecat într-un „turneu” PSD-ist pentru a vedea situaţia din teren, dar şi pentru a da  undă verde la numirea candidaţilor pentru alegerile din 2016.

La primele ore ale dimineţii „echipa” pesedistă s-a aflat în Caraş-Severin, în perioada amiazului, la Timişoara, unde s-a întâlnit cu cei 59 de primari, cu consilierii judeţeni şi locali ai PSD-ului, unde Liviu Dragnea a avut o discuţie informală cu aceştia.  Preşedintele interimar al social-democraţilor a vorbit apoi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre desemnarea candidaţilor pentru scrutinele care vor avea loc în anul 2016. Astfel, Dragnea a precizat că, la propunerea consilierei locale Ramona Olteanu, în PSD va fi organizată o competiţie internă între cei care doresc să fie candidaţi. Scopul aplicării metodei deja folosite de PNL Timiş este de a garanta că PSD va aduce în faţă cei mai buni candidaţi, capabili să îşi facă campanii puternice pe forţele proprii. Cât despre cea mai importantă luptă pe care o va da PSD, cea pentru funcţia de primar al urbei de pe Bega, funcţie deţinută momentan de liberalul Nicolae Robu, Dragnea  spune că nu e imposibil: „Eu le spun că au șanse, nu au șanse zero, dar trebuie să identifice un candidat care să poată convinge timișorenii că este mai bun decât primarul actual, şi au N variante pentru a găsi un candidat care să îl bată pe Robu.”

În conferinţa de presă de la sediul PSD-ului Timiş  Dragnea, a spus că la Timiş este nevoie de un preşedinte executiv care să trăiască şi să locuiască în Timiş.

Întrebat dacă îl va susţine pe Titu Bojin pentru o funcţie importantă în PSD Timiş, Liviu Dragnea a răspuns sec “NU”.  Întrebat, dece_, acesta a spus că îl respectă pe Bojin , că Bojin este omul care a făcut treabă bună în Timiş, dar partidul trebuie să se construiască pe o generaţie nouă şi tânără: „Cred că la consiliul judeţean trebuie să mergem cu o altă echipă. Titu Bojin rămâne în continuare prietenul meu, nu mă dezic de el, dr fiecare dintre noi trebuie să lase locul şi ăstora mai tineri. Că altfel nu se poate”.

Turneul continuă în această după masă la Arad, pentru ca mâine cei doi să fie prezenţi la Deva, în judeţul Hunedoara

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share