17/05/2021

Un europarlamentar acuză: cine chestionează retorica oficială e făcut terorist

Germania, Franța și Italia au oprit  utilizarea  vaccinului Oxford-AstraZeneca, după o serie de incidente în Europa care au implicat cheaguri de sânge. Ei se alătură mai multor națiuni europene mai mici care au oprit vaccinările,  ca  o măsură de precauție în timp ce se fac verificări.

Aseară a avut loc o ședință extraordinară la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pentru analizarea evenimentelor înregistrate la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca, ca urmare a raportării cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european.

” Refuzul guvernului PNL-USRPLUS de a suspenda vaccinarea cu Astra Zeneca, în contextul în care acesta a generat complicații și deja mai multe tari din UE au suspendat vaccinarea propriilor cetățeni cu acest brand, este încă o dovadă că acest guvern desconsideră sănătatea românilor, pe care-i minte și dezinformează cu privire la efectele acestor vaccinuri, iar cine chestionează retorica oficială… e făcut terorist.
Vaccinarea trebuie să fie opțiunea fiecărei persoane, care să o ia în mod liber și în cunoștință de cauză. Pentru orice persoană care se vaccinează e important să știe despre aceste vaccinuri că: sunt încă în faza de testare;
 pot genera complicatii, inclusiv decesul; folosesc o tehnologie nouă, mRNA, diferită de vaccinurile clasice (unde ești  injectat cu virus mort sau slăbit) și care nu a mai fost testată pe oameni la scară largă; firmele care au creat vaccinurile au fost scutite să plătească daune civile pentru efectele negative generate de vaccinuri, daunele urmând a fi plătite de guverne, adică tot de cetățeni (asta dacă victima câștigă procesul în justiție); contractele dintre Comisia Europeană și aceste firme de vaccinuri sunt secrete, astfel că nu se cunosc clauzele lor. Guvernul trebuie să spună aceste lucruri cetățenilor,  ca aceștia să poată decide cu privire la vaccinare în cunoștință de cauză” a ținut să declare europarlamentarul PNTCD, Christian Terheș.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share