19/06/2021

Un grec la Salonul Industriei Uşoare

….Măsline, ulei de măsline, pastă de măsline, rahat, dulceţuri, alune, sau suc de rodii,  important pentru sănătate şi viaţă….

…..Am mulţi prieteni în România cărora le place produsele din Grecia, eu îi respect pe români care ca şi noi sunt ortodoxi, sunt nişte persoane bune, e cel mai important….

….Calitatea şi bunătatea grecească o găsim în uleiul de măsline care e presat la rece bun pentru căile respiratorii şi pentru inimă, dar şi dulceţuri din mere, portocale, morcov, sau rahat de lămâie, kivi, portocale, smochine, ş.a…

….am o tarabă şi în piaţa Badea Cârţan unde se găsesc mai multe tipuri de măsline, printre care şi de la măslini de peste o sută de ani ce se află pe Muntele Olimp , sau măslinele de Kalamata, care sunt bogate în grăsimi sănătoase și conțin antioxidantul hidroxitirosol, un fenol prezent în concentrație mare în măslinele Kalamata, care poate contribui benefic la prevenirea daunelor asupra ADN-ului și dezvoltării anormale a celulelor. Măslinele Kalamata furnizează și magneziu, fosfor și potasiu, precum și vitamine din complexul B, fiind şi o sursă bună de calciu, vitamina C, vitamina A, vitamina E și vitamina K…..

…. Am stat de vorbă cu Kyorkyos Karamitru, care împreună cu fiul său Apostolus Karamitru şi cu Andrei Cosmin, fac echipă pentru România, având de gând ca să deschidă în Timişoara un magazine cu produse greceşti

Distribuie acest articol Oficial Media
Share