24/10/2020

Un „inel” important pentru viaţa Timişoarei

Inelul patru a oraşului va fi supus unor modernizari pentru a fluidiza traficul, şi acesta va închide cele patru inele care înconjoară municipiul Timişoara, cele patru inele înlocuind şoseaua de centură, a unui oraş din vestul ţarii, pe care nişte „neghiobi” de la centru refuză să aprobe fonduri pentru construcţia ei.
Cu această ocazie se va fluidiza foarte mult traficul, prin scoaterea maşinilor de tonaj din oraş. Şoseaua nou construită va merge până în liziera pădurii fiind de asemenea amenajate piste pentru biciclişti şi trotuare. Costul lucrărilor la inelul IV de circulaţie este de peste cinci milioane de lei. Durata modernizărilor va fi de opt luni de lucru în funcţie de timpul de afară aceasta putându-se prelungi, banii alocati pentru lucrări sunt suportati de la bugetul local.
Primarul Nicolae Robu, spune că firmele care execută lucrările sunt firme locale, SDM cu INSCAT, firme care au făcut o lucrare foarte bună şi la pasajul Michelangelo, şi au căştigat şi de această dată licitaţia.
„Acest tronson când va fi gata va aduce o îmbunătăţire substanţială în ceea ce înseamnă traficul prin Timişoara, traficul greu va fi deviat pe aici, din păcate noi nu avem centură , şi guvernul este cel ce trebuie să facă centura, şi am spus-o de mai multe ori: NU PRIMĂRIA FACE CENTURA, ci guvernul prin Compania Naţională de Străzi şi Drumuri Naţionale. Acest inel are o importanţă foarte mare neexistând centură, şi o va avea în continuare chiar dacă va exista centură vreodată.” a spus primarul Robu.
Şantierul va începe în apropiere de strada Armoniei, pe tronsonul care va face legătura între Calea Lipovei şi Calea Aradului. Inelul IV de circulaţie rutieră, va fi un traseu ocolitor pe la marginea oraşului ce va permite accesul dintr-o zona în alta, mult mai usor. Pe acest drum vor avea acces numai autovehiculele până la opt tone.
Este deocamdată începerea a doar primei părţi din inel, urmând ca în continuare să se organizeze licitaţii şi pentru restul lucrărilor până la finalizarea acestuia, mai spunea Robu

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share