31/07/2021

Un tânăr din județul Dâmbovița, aflat în dificultate în Masivul Montan Bucegi, a fost sprijinit de jandarmii montani

Astăzi, 10 martie a.c, în urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unei persoane.

Tânărul din municipiul Târgoviște se afla cu o autoutilitară, în deplasare pe DJ 714 Moroeni – Peștera și intenționa să transporte materiale de construcții la o pensiune din zona Peștera. La un moment dat, în zona Table a derapat în șanțul de pe marginea drumului, din cauza stratului de zăpadă depus și a echipării necorespunzătoare a autovehiculului pentru condiții de iarnă, fiind în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea.

În urma acțiunii jandarmilor montani, tânărul în vârstă de 29 de ani a fost sprijinit să deblocheze autovehiculul și s-a întors în localitatea Moroeni, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share