04/12/2021

Unde e demnitatea, doamnă ministru Maria Câmpeanu?

Deşi preşedintele ţării i-a cerut să îşi dea demisia, iată că Maria Câmpeanu, Ministrul Muncii, ezită să facă acest lucru. Orice alt om demn care are onoare şi-ar fi dat demisia, însă dânsa nu se simte vinovată şi ezită să demisioneze.


În anul 2005, doamna Maria Câmpeanu, pe vremea când conducea Casa de pensii Ilfov, i-ar fi dat soţului ei  o pensie de invaliditate şi o indemnizaţie de însoţitor datorită unor acte neclare şi a unor diagnostice medicale discutabile.
Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat şi a început verificările în acest caz deoarece este posibil să existe un conflict de interese.
În anul 2005, Iulian Câmpeanu, soţul doamnei Maria Câmpeanu, a primit gradul I de invaliditate deşi, potrivit legii, doar persoanele care îşi pierd capacitatea de muncă şi de autoîngrijire pot primi acest grad de invaliditate. Deşi acesta a fost diagnosticat cu Parkinson şi cu cancer, iată că el a fost văzut conducând maşina sau plimbându-se pe stradă. Simplul fapt că a fost diagnosticat cu Parkinson ridică mari semne de întrebare deoarece un om care suferă de această boală nu ar putea să se deplaseze fără a avea un însoţitor care să îl ajute. Nimeni nu a verificat starea de sănătate a domnului Câmpeanu şi astfel el s-a ales cu o pensie de 1.500 de lei. Din anul 2009 acesta a trecut de la pensia de invaliditate la cea de limită de vârstă şi astfel nu mai trebuie să treacă prin evaluări periodice.
Doamna Maria Câmpeanu nu se poate lăuda cu prea multe realizări în timpul mandatului ei iar scandalul acesta şifonează şi mai tare imaginea sa. Una dintre promisiunile pe care şi le-a asumat prin programul ei de guvernare se referă la o politică socială care “să încurajeze o bătrâneţe demnă şi bazată pe un sistem integrat de servicii şi prestaţii sociale pentru grupurile vulnerabile.”
E de la sine înţeles că această promisiune nu a fost ţinută de către doamna ministru. Dovada acestui lucru este cazul doamnei Steliana Pestriţu. Aceasta este o pensionară cu un picior amputat şi cu celălalt paralizat căreia comisia pentru persoanele cu handicap i-a retras dreptul la însoţitor, deşi medicii au scris negru pe alb că e ţintuită la pat. Prin urmare, această pensionară nu are nevoie de însoţitor deci se poate deplasa singură. Aşa să fie oare? Fiul acesteia a renunţat la serviciu pentru a-şi ajuta mama şi acum amandoi trăiesc din pensia femeii de 410 lei. Acesta este doar unul dintre nenumăratele cazuri asemănătoare.
Este necesară elucidarea cazului domnului Iulian Câmpeanu, iar autorităţile trebuie să ia măsurile necesare pentru a evita pe viitor asemenea situaţii când mulţi primesc ajutorul statului fără a-l merita.

Trăim într-o ţarăîn care demnitatea umană trebuie căutată cu lupa deoarece mulţi mor de foame din cauza unor promisiuni uitate ale celor care ajung la putere.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share