24/09/2021

”Unic din prima secundă”

Marşul pentru Viaţă va avea loc anul acesta în 23 martie, sub motto-ul „Unic din prima secundă”, în aproximativ 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova. În București, Marșul pentru Viață va fi organizat de ”Asociația Studenți pentru viață”. Potrivit Elizei Cloțea, președintele Asociației Studenți pentru viață, prin tema de anul acesta se doreşte o preţuire a darului vieţii la justa lui valoare. „Fiecare copil, de dinainte de a fi născut, se distinge de orice alt om de pe planetă, are ADN propriu și caracteristici fizice și psihice unice. Mai mult decât atât, el este un suflet unic, creat de Dumnezeu și cu o menire foarte specifică în această lume, pe care nimeni nu o poate înlocui… Cu toții am început viața la fel: scriitori, pictori, medici, savanți, arhitecți, iar prin fiecare din aceștia țara noastră și întreaga umanitate se ridică și putem duce mai departe ceea ce ne-a fost oferit cu atâta dragoste de Dumnezeu”, a spus Eliza Cloţea. Ediţia 2019 a Marşului pentru viaţă militează şi pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină, a adăugat președintele Asociației Studenți pentru viață.

„Este un lucru firesc să îi protejăm pe cei mai vulnerabili dintre noi și să oferim femeilor în criză de sarcină sprijinul de care au nevoie pentru a trece cu bine peste situația dificilă pe care o întâmpină, iar Marșul pentru viață oferă ocazia ideală pentru a transmite acest mesaj de solidaritate și iubire”.

 

Eliza Cloţea a prezentat şi câteva dintre activităţile pro-viaţă desfăşurate în întreaga lună martie, numită Luna pentru viață: „Proiecții de film pro-viață, conferințe pe această temă, ateliere de alcătuit pancarte cu mesaje pro-viață pentru marș, competiții sportive de caritate a căror donații vor sprijini femei în criză de sarcină, ”Flori pentru mămici” – o acțiune prin care voluntarii oferă flori femeilor însărcinate care se pregătesc să nască la maternitate, ateliere de citit povești pro-viață și multe altele”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share