28/11/2020

Universitate italiana UNICUSANO interesată să deschidă o filială la Deva

Reprezentanţii Universităţii Nicolo Cussano – Telematica (UNICUSANO) din Agrigento Italia au iniţiat primele discuţii cu administraţia din Deva pentru deschiderea unei filiale în municipiul de la poalele cetăţii.
În cadrul întâlnirii avute cu primarul Devei, Petru Mărginean, reprezentanţii Universităţii şi-au exprimat dorinţa de a înfiinţa la Deva o facultate de inginerie şi de a amenaja un campus studenţesc. Ideea este aceea de a specializa atât studenţi italieni în România, cât şi de a-i pregăti pe viitorii studenţi din regiunea noastră. Universitatea din Agrigento a iniţiat o colaborare similară şi la Târgu Mureş.
„Primăria Municipiului Deva realizează importanţa exitenţei unei comunităţi academice care să sprijine dezvoltarea oraşului nostru. Astfel că în strategia de stopare a exodului de “creiere” precum şi a sprijinirii mediului de afaceri cu forţa de muncă calificată am început demersurile pentru realizarea de parteneriate cu Universităţi din ţară şi din străinătate. Universitatea Unicusano având multiple domenii de pregătire superioară doreşte înfiinţarea unui campus în Municipiul Deva. A fost o prima întâlnire cu reprezentanţii Universităţii. Din discuţiile avute cel mai probabil vor fi mai multe runde în care să stabilim o relaţie de parteneriat între cele două instituţii. Secţiile ce se vor deschide se vor stabili după o analiză privind cerinţele pieţei muncii. Va fi o analiză extinsă care va cuprinde discuţii cu angajatorii pentru a pregătii specializările cerute de aceştia. Cursurile se vor ţine în limba română, iar profesorii sunt din România”, a spus primarul Devei, Petru Mărginean.
Avantaje: – prevenirea exodului tinerilor către alte oraşe; – dezvoltarea forţei de muncă calificată; – dezvoltarea sectorului IMM ; – support pentru dezvoltare economică în ansamblu; – atragerea de noi investiţii ; – cresterea calităţii vieţii în Municipiul Deva.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share