Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Universitatea de Vest din Timișoara, în elita mondială a Fizicii

Universitatea de Vest din Timișoara se menține în elita mondială a Fizicii. Recent, UVT, una dintre cele mai mari universități din România a primit din nou confirmarea excelenței, fiind inclusă în Topul Shanghai (Academic Ranking of World Universities), cu domeniul Fizică. Instituția de învățământ superior din partea de Vest a fost plasată, pentru a treia oară, de specialiștii Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects, în mult râvnitul top 500.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, subliniază importanța acestei clasări internațională în domeniul Fizicii. ”Suntem  în fața unei noi  confirmări și recunoașteri internaționale a calității școlii de Fizică de la UVT, calitate ce reflectă rezultatele în domeniile educației și cercetării ale colectivului Facultății de Fizică. Îmi aduc aminte cu plăcere faptul că, relativ recent, UVT, cu aportul semnificativ al Fizicii, câștiga premiul Scopus Award Romania, pentru excelență în colabporările internaționale.”

Informaţii suplimentare pot fi regăsite la:

http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/physics.html

Clasificarea Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects, dezvoltată de Universitatea Jiao Tong Shanghai din China a fost publicată, pentru prima dată, în anul 2009, și este una dintre cele mai importante de la nivel internațional, reprezentând un punct de referință în strategiile unor universități, care doresc să fie actori de nivel internațional în mediul academic.

Indicatorii de performanță ai acestei clasificări internaționale măsoară productivitatea în cercetarea științifică, gradul de colaborare internațională, calitatea cercetării și cercetarea de bună calitate.

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă și în Times Higher Education Subject Rankings, cu domeniul Științe fizice, regăsindu-se între cele trei universități din România ierarhizate în acest top. Subdomeniile aferente domeniului Științe fizice sunt Fizică, Matematică, Chimie și Științe ale pământului.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share