28/11/2020

Unsprezece zile de Oktoberfest

Atenţiune, atenţiune toată obştea acestui oraş să afle că de azi s-a dat cep butoiului de bere ce nu se va sfârşi timp de unsprezece zile, la fel cum nu se va sfârşi nici cârnaţul XXL, picant sau cu caşcaval şi un sos special bavarez.

 

Boieri dumneavoastră, cinstite jupâniţe, bănăţeni, mari beutori de bere, să fi-ţi atenţi acilea la mine: În parcarea de la Iulius Mall, s-a instalat un mare, mare cort unde să încapă toată aistă omenire, iubitoare de cârnaţi bavarezi şi beutoare de bere, un cort de 80 m-40 m, cu 4500 de locuri la mese.

Oktoberfest Timişoara 2015, se află la cea de-a doua ediţie unde se va găsi spuma surprizelor, dar şi şotiile organizatorilor, distracţie muzică şi voie bună.

Organizatorii au pregătit muzică germană, muzică de fanfară, specialităţi culinare bavareze, mâncăruri tradiţionale româneşti, un cort imens, jocuri şi concursuri tradiţionale cu premii.

De asemenea nu va lipsi nici celebra paradă a carelor cu bere. Butoaiele cu bere proaspătă vor fi încărcate în căruțe și vor defila prin centrul orașului în frunte cu fanfara Timișoara Big Band. Parada va avea loc joi, de la ora 15.30 pe traseul: Str Mărășești – Str. Gheorghe Dima – Piața Mărăști – Calea Alexandru Ioan Cuza – Piața Consiliul Europei – Parcarea Iulius Mall.

Printre cei care vor asigura buna dispoziție se numără formațiile emblematice bavareze: Melody 4U și Rocky 5, Klaudia und die Burzenland Party Band, Fanfara Jegermeister, DJ Edelweiss, MC Maican. Organizatori evenimentului sunt Clubul Economic German Banat DWC, Primăria Timișoara şi Casa de Cultură a Municipiului.

Unchiul Hans, vă spune bun venit alături de spiritul rece şi spumos al Oktoberfest, dar şi alături de berea Timişoreana care se face de pe vremea prinţului Eugeniu de Savoya, cel care în 1718 a construit fabrica de bere, pentru a suplini lipsa apei potabile şi a aproviziona armata austriacă. Apăi eu cred că di p-acilea din oraşul de pe Bega s-a dus spre Bavaria împreună cu armata şi gustul de bere, iar de acolo a venit amirosu de cârnaţ.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share