21/04/2021

URICANIUL- poarta de intrare în RETEZAT poate avea UN NOU VIITOR

Orașul Uricani din județul Hunedoara,  este cunoscut ca fiind localitatea cu cea mai mare întindere din țară. De-a lungul anilor, localitatea s-a depopulat, mina Uricani a devenit istorie, iar micii investitori supraviețuiesc de pe o zi, pe alte. În Uricani au mai rămas decât momârlanii, copiii, bugetarii și pensionarii. Cei care sunt în putere, au migrat către alte localități sau au plecat di țară, unde și-au făcut un viitor. Mai ajung în Uricani,  doar atunci când se află  în concedii.

Cum am intrat în linie dreaptă a campaniei electorale,  Andrei Perneș, candidatul PNL la funcția de primar al orașului Uricani, s-a lansat ieri în cursa electorală, cu un program și o viziune de dezvoltare a localității. Uricaniul, poarta de intrare în Retezat poate avea un nou viitor, dacă și locuitorii îi voi acorda girul, tânarului care, vrea, acum, o schimbare radical de imagine a localității.  Alături de candidații PNL Uricani, au fost senatorul Carmen Hărău, Adrian David  candidatul PNL la președinția CJ Hunedoara, Cristina Chivu președinta TNL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi  primarul municipiului Petroșani. La evenimentul de la Uricani a fost prezent și Emil Țărcan, coordonatorul USR, care a anunțat că va susține candidatura tânarului liberal, înscris în cursa electorală.

Ofiicile de gazdă a fost făcute de Ilie Pârvan, președintele PNL Uricani, care a reitrat în intervența că,  s-a  reînnoit organizația, au fost atrași foarte mulți tineri și oameni de valoare., iar candidature lui Andrei Perneș, reprezintă o reușită în materie de politică. ”A fost tânarul care nu a plecat din Uricani și îi pasă de ceea ce se întâmplă aici!, ” a spus seniorul liberal.

Prezent la evenimentul de lansare, senatorul Carmen Hărău a reiterat faptul că, acum este șansa de a fi învins” balaurul roșu”.

Într-o zonă care a devenit Valea Plângerii, avem șansa ca un tânăr, un tânăr curajos, să se ia de piept cu ”balaurul roșu” și să dovedească altor tineri că se poate trăi bine, că în Valea Jiului se poate, că în România anului 2020 se poate construi o viață pentru ei, pentru tineri. Acesta este motivul pentru care nu doar tinerii ar trebui să fie interesați de candidatura lui Andrei Perneș, ci toți aceia care duc dorul copiilor și nepoților lor și care prin Andrei ar vedea că există șansă în România. Este un vis frumos, vă rog să-l facem adevărat” a declarat senatorul Carmen Hărău.

Vizibil emoținat, Andrei Perneș le-a urat tuturor colegilor săi, succes în campanile și le-a spus celor prezenți:”  Am un vis! Astăzi, eu vin în fața dvs. și vreau să vă spun că visul meu este ca orașul Uricani să conteze cu adevărat. Aș vrea să vă dau câteva repere despre marile nerealizări care au fost trecute cu vederea de cei mai mulți în această perioadă. În 16 ani, în orașul Uricani nu a venit niciun investitor. Economia orașului este blocată. Nu avem perpectivă economică. Cel mai mare agajator din orașul Uricani este primăria. Ultima bancă din orașul Uricani, BCR, a plecat anul trecut și asta din cauză că în orașul Uricani nu există viziune de relansare economică. Nu avem cultură, nu avem condiții normale de trai, nu avem un bazin de înot, nu avem cinematograf, nu avem unde să ne petrecem timpul. La capitolul turism suntem corigenți și este păcat că Dumnezeu ne-a înzestrat cu așa minunăție în jurul nostru care ar trebui să fie exploatată, astfel încât prosperitatea să se vadă. Am câteva priorități împreună cu echipa mea. Primul lucru pe care vrem să îl facem  este să realizăm un miniparc industrial, ca să putem avea o platform, să atragem investiitorii, este necesar ca relansarea economic să aibă această platformă. Împreună cu cei de la Consiliul Județean, cu Adrian David, împreună cu guvernul României îmi doresc ca în orașul Uricani să construim o stațiune  la care să punem cu toții umărul la treabă și care să ne aducă beneficii majore., copiiiși prietenii noștri să lucreze aici,  și împreună, să putem dezvolta  această localitate. Îmi doresc ca în politica administrativă să vin cu un plan de reducere a  costurilor. Ultimii 16 ani a fost o bătaie de joc a banului public, există o risipă, s-au făcut lucruri puține cu bani foarte mulți.

Avem nevoie de o secție de urgență care să deservească oamenii din orașul Uricani, pentru că este necesară în condițiile în care,  un om în vârstă din Cîmpu lui Neag poate să-și piardă viața ,pentru că nu are o ambulanță să ajungă în timp util, la destinație.Avem nevoie la Uricani de conceptul de smart city, să intre într-o eră digital care  să faciliteze toate lucrurile  cetățenilor  din localitatea noastră. Imi doresc să ne ocupăm, ca în școlile din Uricani, să putem avea cu adevărat o educație și am un parteneriat foarte solid împreună cu președintele Ilie, Pârvan, șeful ISJ Hunedoara., să putem aduce oportunitatea ca cei care nu și-au terminat școala la timp, să poată să o facă aici. Putem aduce în orașul Uricani, SCHIMBAREA  într-un context nou, în care să conteze cu adevărat, în județul Hunedoara”.

Ultimul care a luat cuvântul în cadrul lansării candidaților PNL la Uricani a fost, Adrian David, candidatul la președenția Consiliului Județean Hunedoara, un om al Văii Jiului, care , le-a spus celor prezenți că prioritatea mea numprul unu, va fi VALEA JIULUI.

”Uricaniul, pe harta județului Hunedoara, este ultima localitate de pe DN 66A. Este ultima localitate pentru că, așa cum cei de la Consiliul Județean Hunedoara au izolat județul nostru de dezvoltarea și bunăstarea pe care celelalte județe din Regiunea Vest sau celelalte județe din Transilvania au reușit să o facă, tot așa, aici administrația publică nu a fost suficient de performantă,  încât orașul acesta să fie poartă de intrare în Retezat, să fie poartă de intrare în Valea Jiului. Dacă pentru Andrei prioritatea NUMĂRUL UNU  este orașul Uricani, pentru mine, ca președinte al CJ Hunedoara, prioritatea NUMĂRUL UNU va fi VALEA JIULUI.  Am o datorie de onoare față de locurile unde m-am născut, am crescut și m-am educat. Am o datorie de onoare față de oameni ca Tiberiu Iacob Ridzi, care m-au învățat administrație, alături de oameni ca Ilie Pârvan alături de care am trecut mai multe campanii electorale și am o datorie de onoare față de cei mai tineri decât mine, așa cum este Andrei Perneș, care așteaptă de la noi rezultate foarte bune în administrație, nu numai în politică. Îi rog pe cetățenii din Uricani să voteze Andrei Perneș, să voteze Adrian David și din 27 septembrie Uricaniul să se înscrie pe o traiectorie a dezvoltării, așa cum este normal să fie în anul 2020”a declarer Adrian David.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share