Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Următoarea testare COVID-19 şi condiţiile de reluare a antrenamentelor

Jucătorii şi componenţii staff-ului echipei noastre, care nu efectuaseră testarea pentru depistarea noului coronavirus joia trecută, nu au mai făcut o nouă testare ieri. Recomandarea DSP Timiş e ca următoarea testare pentru COVID-19 să aibă loc, pentru a fi relevantă, la 10-12 zile de la ultimul contact cu ultimul jucător depistat pozitiv. Tot lotul echipei noastre, împreună cu staff-ul şi personalul conex, va efectua o nouă testare luni, 3 august.

După cum se ştie, ultimul jucător din lotul nostru depistat pozitiv este Raul Vidrăsan, jucător care a fost prezent la pregătire marţea trecută, într-un grup separat de antrenamente. Marţi, 21 iulie, a fost totodată şi ultima şedinţă de pregătire a lotului alb-violet. Mijlocaşul a avut contact înainte cu Mario Contra, primul component care a contactat virusul. În total au fost detectaţi 11 contacţi direcţi, dintre care o parte au fost retestaţi joi, cu rezultatul negativ. Cu toţii au intrat în izolare la domiciliu. Reamintim că Mario Contra nu se mai prezentase deloc la antrenamente săptămâna trecută, el contactând virusul în weekendul precedent. Până acum niciun membru al echipei sau staff-ului nu a mai acuzat probleme de natură medicală.

Vestea bună este că DSP Timiş permite de mâine reluarea antrenamentelor Politehnicii pentru jucătorii şi staff-ul echipei care nu a avut contact direct cu Vidrăsan. Antrenamentele se vor desfăşura strict la Baza 2 a Universităţii Politehnica, în aer liber. Evident, echipa noastră nu va putea disputa nici amicalele programate iniţial săptămâna aceasta (cu CSC Dumbrăviţa, 29 iulie, respectiv Viitorul Pandurii, 1 august).

„Ceilalţi, care nu au avut contact direct, conform legislaţiei în vigoare, îşi continuă viaţa normală, de mâine pot face antrenamente. Ne consultăm cu DSP-ul în tot ceea ce facem! După ce facem testele lunea viitoare şi după ce ne consiliem cu cei de la DSP vom şti ce avem de făcut legat de restul antrenamentelor, modul de desfăşurare al lor sau, eventual, disputarea unor jocuri amicale”, Marius Cociu, manager sportiv Politehnica Timişoara

În ceea ce-i priveşte pe cei doi jucători ai noştri care au contactat virusul, specificăm faptul că starea de sănătate a ambilor este una bună în general. Mario Contra s-a externat ieri de la Spitalul “Victor Babeş”. Raul Vidrăsan a fost internat, tot în Timişoara, la Spitalul CFR, iar medicii au recomandat externarea sa în cursul zilei de astăzi. Bineînţeles, pentru cei doi urmează o perioadă de izolare la domiciliu impusă de legislaţia în vigoare.

Multă sănătate celor doi, Obligatoriu înainte!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share