29/07/2021

Varujan Vosganian şi-a lansat la Timişoara „Cartea poemelor mele nescrise”

Librăria Esotera din Timişoara a fost vineri seara gazda lansării de carte a lui Varujan Vosganian. Vosganian şi-a lansat cea dea patra carte de poezii întitulată „Cartea poemelor mele nescrise”, apărută la Editura Cartea Românească.

Pe lângă cititorii de carte timişoreni, la lansare au fost prezenţi şi scriitori, membrii ai USR – filiala Timişoara: Cornel Ungureanu, Marian Odangiu, Robert Şerban şi Mircea Mihăieş.

Cartea este un fel de biografie a generaţiei născute după război, o generaţie altminteri norocoasă, pentru că e singura care a trecut în acelaşi timp, două secole, două milenii, şi două schimbări economice şi politice. „ Este un prilej de a vorbi cu cititorii noştri despre vremurile pe care le trăim, despre sensul pe care îl trăim şi mă bucur să văd că această carte are audienţă. Vestea bună e că a făcut parte din topul celor mai vândute cărţi în 2015, vestea proastă e că a fost singura carte de poezie care s-a găsit în acest top în care au fost mai ales cărţi umane de mare popularizare” a spus Varujan Vosganian.

Vosganian a scris compedii, romane, proză, poezie, însă una dintre cele mai citite cărţi şi mai căutată, tradusă în cele mai multe limbi a fost romanul „Cartea şoaptelor”, aflându-se astfel alături de Mircea Cărtărescu pe lista nominalizaţiklor pentru Premiul Nobel.

„Consider că volumul de poezii pe care îl am în faţa mea, este un paradox, fiindcă avem deja cartea scrisă, care e bazată pe imaginarul ce ţine de trăirile interioare ale scriitorului” a spus Mircea Mihăieş.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timiş, Cornel Ungureanu îl consideră pe Varujan Vosganian  „un scriitor important şi unul dintre marii scriitori ai literaturiio române de azi.”

„Un scriitor de reală performanţă şi de reală profunzime. Scrie cu o vocaţie poetică puternică, toate cărţile lui au un stil epopeic, sunt un fel de Iliade cu bătălii infinite”, a mai spus Cornel Ungureanu.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share