24/10/2020

Vasile Blaga în periplu bănăţean

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a plecat pe tarlaua partidului şi a nimerit vinery seara la Lugoj unde s-a întâlnit cu membri marcanţi, dar şi mai puţin marcanţi ai PNL Lugoj, astăzi, sâmbătă a poposit la Timişoara unde a avut o şedinţă cu organizaţia judeţeană, s-a întâlnit cu primarii din judeţ, şi a făcut o conferinţă “fulger” de presă urmând ca mâine şi duminică să se afle la Sânicolaul Mare la “Zilele Oraşului”.
A fost însoţit de primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, despre care a spus că “ ar putea fi unicul președinte al PNL Timișoara.” Totul va fi posibil dacă în 11 decembrie Consiliul Național al PNL va aproba propunerea care vizează numirea primarilor de municipii în această funcție. Decizia este luată la nivel national. Consiliul Național al PNL se va întruni săptămâna viitoare la București. Delegația din Timiș este formată din 24 de membri, dintre care 11 foști liberali și 13 foști democrați-liberali. “Vom avea Consiliul Național în 11, o să luăm o serie de măsuri care să urgenteze fuziunea. În Timiș avem un singur președinte la aproape toate localitățile, mai puțin în Timișoara. Vom propune un proiect la Consiliul Național. Unde sunt primari în funcții și îndeplinesc condițiile de integritate, să fie șefi unici la municipale. În 2017, la nivel de județ va fi șef unic în Timiș. La nivel de Timișoara, după ședință, dacă va fi aprobată această propunere a noastră în 11 decembrie, din 12 domnul Robu este președinte la organizația municipală, copreședinte la județ”, explică Vasile Blaga, copreședintele PNL.
Vasile Blaga consideră că partidul este în grafic în ceea ce privește fuziunea. “Calendarul a fost respectat. În Timiș avem un singur președinte la aproape toate organizațiile, mai puțin în Timișoara. Partidul va fi complet fuzionat după congres. Noi am fost atenți să respectăm documentele care au stat la baza fuziunii: statutul, programul politic și acordul între PNL și PDL, cu acel calendar etapizat. În 2017 toate lucrurile vor fi clare”.
Candidații vor avea de îndeplinit anumite condiții. Aceștia nu trebuie să fi fost colaboratori ai securității; să nu își fi schimbat apartenența politică (să fie candidat pentru al treilea partid altfel decât prin fuziune); să nu aibă probleme penale sau datorii la buget, etc.
PNL Timișoara după unificarea cu PDL s-a pricopsit cu doi copreședinți: viceprimarul Dan Diaconu (PNL) și deputatul Cornel Sămărtinean, din fostul PDL.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share