03/12/2020

Verificări privind respectarea măsurilor şi normelor impuse de autorităţi în starea de alertă

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate în data de 30 iulie, la nivelul județului Timiș au fost verificate 104 societăți comerciale. În urma controalelor efectuate polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Mulțumim operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

La TELVERDE 0800800165 au fost primite până în prezent 70 de sesizări, din care 2 în ultimele 24 de ore cu privire la nerespectarea măsurilor de purtare a măștii de protecțe, la un supermarket, la o sală de concerte și o unitate de alimentație publică. În urma verificărilor s-a confirmat sesizarea de la unitatea de alimentație publică și a fost aplicată o amendă de 1000 lei

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

 

În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, un număr de 440 persoane și au intrat în izolare 76  persoane.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:

Numărul total de persoane confirmate COVID 19 – 1233

Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore –  42

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19: 174

Număr persoane la internate la ATI – 9

Numărul total de cadre medicale confirmate COVID-19 de la debut: 142

Numărul total persoane externate la cerere în ultimele 24 de ore: 0

Numărul de anchete epidemiologice finalizate, în ultimele 24 de ore : 24

Numarul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, in ultimele 24 de ore: 17

Numărul total de teste în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Timiș: 1.784

Numarul total de decese COVID-19, la nivelul judetului Timiș : 73

Număr de decese în ultimele 24 de ore –  2

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share