10/05/2021

Vinofest Vârşeţ (Serbia) la a XI-a ediţie

Organizaţia turistică a oraşului Vârşeţ (Serbia), în ultimii ani, tot mai mult pune accentul pe turismul receptiv. Vinofest a ajuns la cea de-a 11-a ediţie,  şi se desfăşoară în perioada 18-19 martie 2016.

La poalele podgoriilor vârşeţene este situat oraşulde o rară frumuseţe voluptoasă. Oraş al cărei valoare este istoria sa, în bogăţia culturii, în împrejurime pitorească, în struguri delicioşi şi vinul gustos.

Festivalul vinului care sărbătoreşte tradiţia viticolă îşi aşteaptă timişorenii şi nu numai la degustări de vin, cu următorul program:

  • Vizitarea centrului cu intrarea în cele două muzee şi Biserica Sf. Nicolae – 3,5 euro/ persoană
  • Drumul vinului Vârşeţ – Guduriţa – 9 euro/persoană
  • Drumul vinului – degustare de vin şi prânz într-o cramă -15 euro / persoană

Vinuri de calitate şi specialităţi culinare din bucătăria locală. Cina festivă va avea loc la Restaurantul „Alcudia”, cu aperitiv, meniu special, desert, degustare de vinuri din regiune şi muzică, pentru grupuri oferindu-se un preţ de 2,5 euro pe persoană (în preţ este inclus şi paharul pentru degustare cu stema evenimentului).

Organizarea  unui asemenea eveniment la Vârşeţ nu este întâmplătoare. Regiunea este recunoscută de sute de ani ca fiind producătoare de vinuri de calitate. Primele înscrisuri oficiale despre producţia de vin în regiune provin de pe vremea când Columb descoperea America, în anul 1494. Totodată, aici există cea mai mare podgorie unitară din Europa de Est, este vorba de o suprafaţă de 2000 de hectare într-o singură podgorie. La început era vorba chiar de o podgorie de 10.000 de hectare. Podgoria Vârşeţ are o capacitate de stocare în vinotecă de 3420 de vagoane.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share