15/06/2021

VinoFest Vârşeţ (Serbia) la cea de-a XI-a ediţie

Vineri, a fost timp de primăvară minunat pentru a nu sta în casă,  la Hotel Serbia din Vârşeţ, s-a dat startul celei de-a 11-a ediţii a Festivalului VINOFEST.  Sute de persoane au venit să deguste din cele peste  300 de tipuri de vin.

Mulţi timişoreni  au luat drumul Vârşeţului , la mai puţin de 100 km, pentru a lua parte la festival.Nu numai iubitorii vinului , ci şi participant, care  s-au prezentat în faţa publicului şi a juriului cu celebrele vinuri de Recaş, dar şi vinuri produse  la Silagiu, lângă Buziaş, precum şi de Domeniile Anastasia.

„Anul acesta, Festivalul VINOFEST a ajuns la cea de-a 11-a ediţie şi sunt peste 60 de expozanţi, care au adus 300 de tipuri de vin pentru jurizare. Sâmbătă, la finalul concursului, la ora 16, se vor da premiile pentru cele mai bune vinuri: Medalia de aur şi Medalia mare de aur pentru vinurile roşii, albe şi roze, iar învingătorul festivalului va fi expozantul care va acumula cele mai multe puncte”, a declarat Palkovac Tatjana, director al Organizaţiei Turistice a Oraşului Vârşeţ.

La expoziţia de la Vârşeţ care ţine două zile, pe lângă vinurile de top mai sunt prezenţi şi producători de mezeluri, de miere, produse de patisserie  sau obiecte tricotate.

„Vârşeţul e cunoscut prin podgoriile sale, iar pentru toţi vizitatorii noi am făcut un brand care se numeşte Drumul Vinului şi include degustări de vinuri la cramele din Vârşeţ şi împrejurimi, iar aici se pune mai mult accentul pe soiul de vin alb. Avem un soi autohton şi original pentru zona aceasta”, a mai spus Palkovac Tatjana, director al Organizaţiei Turistice a Oraşului Vârşeţ.

Astăzi va avea loc jurizarea, iar spre seară vom vedea cu câte medalii se pleacă spre casă. Se vor da premii pentru medalia de aur la categoria de soiuri roşii, albe şi roze şi Grand Printul pentru învingătorul festivalului.

Vârşeţul e recunoscut pentru podgoriile sale, unde se află deja un “ Drum al vinului”, cu degustări în cramele din Vârşeţ şi din împrejurări, accentual fiind pus pe vinul alb, din viţă autohtonă “creaţă” , originală zonei.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share