Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Viorica Dăncilă speră ca Laura Codruța Kovesi să nu afecteze imaginea României

Premierul Viorica Dăncilă susține că Laura Codruța Kovesi poate afecta imaginea României și că a fost împotriva lui Kovesi din prima clipă. Oficialul i-a ordonat reprezentantului României la UE în cadrul reuniunii COREPER să voteze împotriva fostei șefe DNA.

„A fost opinia altor state membre, repet, punctul meu de vedere, că legea trebuie respectată, în faţa legii toţi trebuie să fim egali şi că este important ca înainte de a ocupa un post să poţi să clarifici toate acuzaţiile care planează asupra persoanei tale. Mă întreb, dacă doamna Codruţa Kovesi ajunge procuror general şi dacă din aceste afirmaţii sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzaţii, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranţă imaginea României ar avea de suferit”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la Radio Europa Liberă.

Le Monde: Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi face parte din “generaţia în ascensiune” a Europei

How do you do

Uitând că partidul pe care îl conduce pierde procente electorale în principal pe mesajele anti-justiție, uitând că PSD a fost amendat pentru decapitarea fostei șefe DNA, uitând că se întâmplă la Bruxelles și nu la Pristina, Dăncilă a declarat pentru Radio Europa Liberă, întrebată cum a votat ambasadorul României, Luminița Odobescu: „Aşa cum am spus, împotrivă”.

Totuși, Laura Codruţa Kovesi a fost susţinută pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului public european (EPPO) de o ”majoritate suficientă” în cadrul reuniunii Comitetului reprezentanţilor permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER), desfăşurată joi la Bruxelles, a declarat un reprezentant al preşedinţiei finlandeze a Consiliului UE.

În favoarea candidaturii procurorului Laura Codruţa Koveși au votat 17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alăturat până acum iniţiativei EPPO, potrivit anumitor surse de la Bruxelles.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share