21/04/2021

Vizita delegației Consiliului Raional Ștefan Vodă – Moldova

raion1

Astăzi la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, președintele Adrian Țuțuianu i-a primit în vizită pe membrii delegației Consiliului Raional Ștefan Voda din Moldova, condusă de Nicolae Molozea, președinte, alături de Aliona Muntean, șef la secția administrație publică, Adelina Barba Neagră, șef Direcția Economie și Atragerea Investițiilor.

În Raionul Ștefan Vodă din 23 de primării, patru primării sunt înfrățite cu diverse localități din țară și în urmă cu patru ani, Județul Dâmbovița a semnat un acord de înfrățire cu Raionul Ștefan Vodă.  În cadrul acestuia au fost prevazute mai multe directii de colaborare culturală, în plan educativ, prin schimburi de tineri în taberele din județul nostru și în Raionul Ștefan Vodă. Un parteneriat asemănator este încheiat și cu Raionul Ialoveni.

”De data aceasta vom semna un acord nou prin care să ne implicam în mod concret în rezolvarea unor probleme din Republica Moldova, din Raionul Stefan Vodă. Prin urmare, am convenit toate detaliile legate de un acord de finanțare a unui proiect: ”Reparatii capitale si dotare tehnică a Liceului Teoretic ”Ștefan Vodă”. Finanțarea proiectului va fi asiguratî de parteneriatul- Consiliul Raional Stefan Voda și Consiliul Județean Dâmbovița (450.000 lei). Putem accesa împreună programe cu finanțare europeană, care să rezolve anumite probleme din Raionul Ștefan Vodă. Am identificat trei posibilități de surse de finanțare, Program Operational ENI România-Republica Moldova 2014-2030, Programul Dunarea, Programul Interreg 4C.” (Adrian Țuțuianu)

raion

Președintele CJ Dâmbovița a mai discutat depre realizarea unui proiect de dezvoltare al Departamentului de situații de urgență din Raionul Stefan Voda, de drumul european al Republicii Moldova ce poate fi reabilitat tot prin această înfrățire, dar și de parteneriatul dintre comuna Potlogi cu localitatea Volintiri, din Raionul Ștefan Vodă.

”Ne dorim o colaborare mai fructuoasa și pe viitor.  Acordul încheiat în urmă cu patru ani de zile cu județul Dâmbovița ne-a adus numeroase beneficii și vreau să vă multumesc, pentru toate lucrurile realizate în acest timp. Locuitorii din raionul nostru cunosc foarte bine județul Dambovița; au fost copii din mai multe localități care au beneficiat de schimbul de tineri. Am selectat copiii din zona vulnerabilă dar care au performanțe la învățătură. Reabilitarea liceului  Teoretic ”Ștefan Vodă”este foarte necesară pentru noi, este unul din cele mai bune licee din Raion.

Știu că sunteți în campanie electorală, iar cetățenii când vin la vot îi vor alege pe cei mai buni, pe cei care trăiesc cu necazurile cetățenilor, și de aceea, atunci când suntem aleși în această functie avem niște responsabilități foarte mari”, a încheiat Nicolae Molozea, președintele delegației Consiliului Raional Ștefan Voda – Moldova.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share