28/10/2020

Vlad Neaga câștigă și a patra etapă a Campionatului de Motociclism Viteză MOTORC

A IV-a etapă de MotoRC by Rompetrol a avut loc week-end-ul trecut 4-6 septembrie, de data aceasta competiția desfășurându-seinvers sensului orar al circuitului MotorPark România.

Pilotul timișorean al VN Motorsport, Vlad Neaga, nu a avut deloc un week-end liniștit.   Dimpotrivă, acesta  a fost plin de probleme mecanice, în care lupta cu orele rămase până la cursă a fost resimțită cel mai mult de mecanicii echipei care gestionau și stresul rezolvării problemelor.

Mai întâi, datorită condițiilor meteo nefavorabile (ploaie multă), pentru tânărul pilot timișorean ziua de vineri nu a mai putut fi una de antrenamente susținute, ca de obicei. Apoi, deși sâmbătă vremea a fost bună, în timpul calificărilor toba motocicletei sale a crăpat,iar Vlad a rămas cu timpul obținut până în acel moment, ceea ce l-a poziționat pe locul trei al grilei de start. Ziua cursei de duminică a fost și ea cu emoții încă de dimineață: de la montajul tobei proaspăt sudate până  la ultimele două minute înainte ca Vlad să iasă pe pistăîn cursă, când echipa de mecanici lucra încă la setările frânei motocicletei lui, pentru cea mai bună optimizare.

În ciuda tuturor acestor greutăți de ordin mecanic, Vlad a avut un mental foarte bun, focalizat pe strategia cursei, ceea ce i-a și adus victoria de etapă.

“In primele ture, pe lângă căldură când am intrat pe linia dreaptă viziera mi s-a acoperit de roiuri de  insecte și n-am mai văzut nimic! Încercam să-mi șterg cu mâna viziera, ca să văd ceva! Ritmul impus cursei nu era specific mie, asa că, din poziția a doua l-am depășit pe Cătălin Cazacu. Deja spre final, am simțit că anvelopa față începe să cedeze și că la viraj setările de frână nu mai funcționau optim, așa că am rulat ultimele ture în condiții tare grele, mai încet, dar încercând să-mi conserv poziția de lider a cursei. Constanța a fost cheia succesului “, a declarat Vlad Neaga la sfârșitul cursei.

Vlad Neaga rămâne liderul clasamentului general al competiției MotoRC, clasa Stock 1000. Mai rămân de disputat două etape până la finalul competiției.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share