27/10/2020

Vremea 2 noiembrie 2019 – Lapoviță la munte și cod galben

Vremea 2 noiembrie 2019 – Lapoviță la munte și cod galben

ANM anunță că din 2 noiembrie temperaturile cresc brusc și valorile ajung peste media lunii noiembrie. Atsmosfera se mai dezmorțește pe la prânz, cea mai mică temperatura de la ora 7 este de minus șase grade Celsius la Mierucrea Ciuc. Vremea însă aduce ploi, vânt și va accentua în unele zone senzația de frig. Spre seară vin ceva ploi în zona Nordică.

În vestul țării cresc șansele de ploaie în Crișana, însă la noapte minimele ajung la 10 grade. În Transilvania există un cod galben de vânt puternic pe Valea Oltului. În sudul țării se încălzește brusc, se arată Soarele.

La munte ploile vin după prinz și în special pe seară, iar la mare altitudine lapovița este prezentă.

foto credit: facebook/ Poiana Brasov

Vremea 2 noiembrie 2019 – Lapoviță la munte și cod galben

Avertizări meteo pentru 2 noiembrie

La ora  8:00 sunt în vigoare un număr de 2 coduri galbene de vreme severă. Până la ora 13:00 în zona Județul Sibiu: Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Turnu Roșu, Sadu, Boița; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 65…75 km/h.

Tot un cod galben a fost emis și pentru județul Caraș-Severin, unde vântul poate atinge  intensificări temporare ale vântului care vor atinge local la rafală 55…65 km/h, iar pe crestele montane 70…90 km/h.

Prognoza meteo pentru sâmbătă

Pronoza ANM pentru 2 noiembrie 2019. Temperaturile cresc brusc peste media lunii noiembrie

Valorile din termometre ajung la temperaturi peste media lunii noiembrie. Conform ANM mercurul poate ajunge și la 20 de grade, dar vântul va curma bucuria celor care speră la o primăvară târzie.

„Vântul va avea intensificări la munte și local în vestul, nord-estul și sud-estul teritoriului. Dimineața și noaptea pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață”, spune Adrian Boariu, meteorolog de serviciu.

stiritv.ro
Distribuie acest articol Oficial Media
Share