30/10/2020

Vremea in ianuarie si februarie 2016

ce-ne-asteapta-la-iarna-cum-va-fi-vremea-de-craciun-si-anul-nou-prognoza-meteo-pentru-luna-decembrie-176037

Cum va fi vremea in ianuarie 2016

Luna ianuarie va aduce inca 2-3 depresiuni de sorginte mediteraneana in Romania, dintre care cel putin una dintre acestea va avea incluse precipitatii predominant sub forma de ploaie. Sunt de asteptat 1-2 viscole puternice in sudul si estul tarii, in timp ce in centru si vest va ninge linistit. Stratul de zapada depus poate depasi local 10-20 de centimetri si izolat 30 de centimetri, la munte la altitudini de peste 1500 de metri urmand sa se apropie chiar si de 1 metru grosime.

Spre deosebire de alte sezoane hibernale din anii trecuti, iarna aceasta se pare ca va fi propice practicarii sporturilor de sezon inca de la inceput. Cu toate acestea, inceputul lunii va fi mai cald fata de normalul climatologic, cel mai frig urmand sa fie in ultima decada, cand temperaturile pot cobori sub -30 de grade in depresiunile din estul Transilvaniei si -10…-20 de grade in restul regiunilor.

Cum va fi vremea in februarie 2016

Luna februarie va fi cea mai severa luna de iarna din acest anotimp. Cu toate ca in ultima decada a lunii este asteptata o incalzire masiva, in primele 2-3 saptamani Romania va fi traversata de numeroase depresiuni mediteraneene, unele dintre ele retrograde, care vor aduce episoade de ninsori si viscol in special in sudul tarii. Va ninge si in celelalte regiuni, iar in vest si sud-vest se vor semnala si precipitatii sub forma de ploaie.

Stratul de zapada insa nu va ajunge la grosimi foarte mari (pana la 30-40 de centimetri), racirile din prima parte a lunii urmand sa alterneze cu incalziri scurte, dar intense. Dupa trecerea ciclonilor cerul se va insenina, iar temperaturile pe timpul noptii pot cobori spre -30 de grade Celsius in depresiuni, nefiind excluse si cateva valori mai extreme, de -33…-35 de grade. La munte stratul de zapada va deveni deosebit de consistent, putand sa atinga inaltimi de peste 2 metri la mai mult de 2000 de metri altitudine, scrie vremea.ro.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share