31/07/2021

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate !!!!

Ca urmare a incidentului de zbor din data de joi, 15 iulie, în care a fost implicat elicopterul Armatei SUA, de tip UH-60 Black Hawk, au fost anulate zborurile de antrenament care erau planificate în această perioadă deasupra Municipiului București, în vederea participării aeronavelor militare românești și americane la festivitățile organizate în data de 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului, cu ocazia Zilei Forțelor Aeriene, respectiv 21 iulie, la Arcul de Triumf, cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan.

Astfel, festivitățile de Ziua Forțelor Aeriene se vor desfășura fără survolul aeronavelor militare, iar la cele de la Arcul de Triumf vor participa aeronave de transport care au executat nemijlocit misiuni în Afganistan, respectiv avioane de tip C-130 Hercules și C-27J Spartan.

În urma incidentului de zbor în care a fost implicată aeronava Armatei SUA, care a necesitat aterizarea de urgență în zona Pieței Charles de Gaulle din Capitală, nu au fost înregistrate victime. Evenimentul este cercetat de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române și ai Ambasadei SUA la București, iar investigațiile judiciare sunt coordonate de Parchetul Militar București.

Polițiștii  care se aflau în patrulare, au oprit o tragedie!

”Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime!
Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă și am oprit autospeciala, sărind de la volan și oprind circulația celorlalte autoturisme!
Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecție. Am anunțat imediat dispeceratul și toți colegii din apropiere au venit în sprijin!
Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit!” a declarat  unul dintre  polițisti al Brigăzii Rutiere București.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share