Zilele Devei – Zilele Cetăţii

Noroc de timpul frumos şi din cea de-a doua zi, care ne-a lăsat să pătrundem în istoria Cetăţii Devei, cu cavaleri şi domniţe, cu dansuri popuklare şi germane, dar şi cu muzică veche interpretată de Cimpoierii Transilvani.

 

Aşa că cea de-a doua zi, a Zilelor Devei au debutat pe platoul de artilerie din incinta cetăţii, unde s-a format garda cetăţii, numindu-se şi comandantul acesteia, un lucru foarte important pentru toţi locuitorii Devei.

Cozile la telecabină sunt imense, atat la urcare cât şi la coborâre, mulţi dintre turişti preferă să urce sau să coboare si pe jos.

„Primul pas a fost făcut odată cu „Zilele Cetăţii”, şi deja avem cereri din Ungaria şi Austria pentru astfel de evenimente” a spus primatrul municipiului Deva, Petru Mărginean.

„ Pe lângă câştigurile suplimentare la bugetul primăriei, turiştii vor aduce prestanţă oraşului şi tuturor locuitorilor Devei, de a ne mândri cu o astfel de cetate”, a mai spus Mărgineanu.

 

„Este un început în ceea ce priveşte o reconstituire cât mai aproape de realitate, pe baza unor cercetări ce vor fi efectuate în perioada imediat următoare, deoarece până acum aceste lucruri au fost lăsat mai la o parte”, a spus istoricul Daniel Iancu.

 

După amiaza spectacolul a continuat în Piaţa Unirii cu trupe precum Taxi sau de ce nu cu,….Andra, aşteptată de către toţii devenii cu sufletul la gură.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share