03/03/2021

Ziua Internationala a CRUCII ROSII si SEMILUNII ROSII

Crucea-Rosie-8-MaiCOMUNICAT  DE PRESA 8 MAI 2015

Ziua Internaţională a Crucii Roșii şi Semilunii Roșii este o sărbătoare anuală a Principiilor Internaționale ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Această zi este sărbătorită pe data de 8 mai a fiecărui an.
În viziunea Crucii Roşii, un principiu este o regulă de conduită obligatorie, bazată pe raţiune şi pe experienţă, care guvernează activitatea tuturor componentelor Mişcării, în orice moment.

Exista şapte Principii Fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie: Umanitate; Imparţialitate; Neutralitate; Independenţă; Voluntariat; Unitate; Universalitate.

Această dată reprezintă data de naștere a lui Henry Dunant (n. 08 mai 1828), fondator al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR, beneficiarul primului Premiul Nobel pentru Pace)- părintele Mişcării de Cruce Roşie. Prima Zi Internaţională a Crucii Roșii a fost sărbătorită la 8 mai 1948, titlul oficial al zilei devenind în timp ” Ziua Internaţională a Crucii Roșii şi Semilunii Roșii ” în 1984.

Pentru marcarea acestui eveniment, Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa organizează în data de 8 Mai 2015 începând cu ora 8.30 la nivelul Platoului Prefecturii din Municipiul Târgovişte o serie de activităţi destinate promovării Principiilor şi activităţilor Filialei.

Vor fi distribuite materiale informative, se vor efectua demostraţii de acordare a primului ajutor, masurari ale tensiunii arteriale si glicemie, iar la ora 10, va fi organizat un lant uman constituit din tineri voluntari ai Filialei si liceeni din municipiul Targoviste.
DIRECTOR Secretar,
Ec. Popescu Gheorghe

Psih. Eugen Florea

Distribuie acest articol Oficial Media
Share