18/01/2021

Ziua Serviciilor Publice la Timişoara

La Timişoara  a avut loc cea de-a doua ediţie a Zilei Serviciilor Publice. Evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Traian, unde au fost prezenţi şi oficialităţi ale Primăriei Timişoara  care i-au asigurat pe locuitorii urbei că vor beneficia de servicii publice de calitate. 

Peste 20 de instituţii din oraş şi societăţi care oferă servicii publice şi-au prezentat activitatea, utilajele, maşinile, bărcile şi chiar bicicletele din dotare . Echipaje SMURD, ambulanţe, maşini de pompieri, voluntarii de la SALVO, cu câini, bărci şi costume de scafandri, Inspectoratul de Jandarmi şi Inspectoratul de Poliţie – n-au lipsit nici mascaţii, Poliţia Locală, cu autoturismele, motoscuterele şi chiar bicicletele din dotare, aliniate frumos, alături de uniforme, cupe şi diplome, şi alte instituţii.

Să atragă lumea la standurile lor au încercat şi societăţile din subordinea consiliului local.
Aquatim şi-a lansat noua siglă :  „sigla Aquatim are acum ca simbol grafic imaginea unui castel sau a unui turn cu apă de culoare verde pentru că verde înseamă mediu şi grijă pentru conservarea resurselor naturale printre care apa este foarte importantă”, dar şi roboţelul
pentru intervenţii, Horticultura şi SC Pieţe, cu fructe, struguri, tractoare, maşini de tuns iarba şi flori, Retimul şi-a scos pubelele şi containerele, iar Coltermul a prezentat contorizarea individuală. Dar şi RATT a scos din muzeu două tramvaie de epocă.

„Ziua Serviciilor Publice se desfășoară pentru a doua oară la Timișoara, după un model preluat din experiența de 16-17 ani de la Munchen, și este o expunere a serviciilor publice către cetățeni. Sunt peste 20 de standuri aici, de la Ambulanță până la Jandarmi, de la Poliția Locală până la Aquatim sau societatea de piețe. Este vorba despre marea majoritatea a serviciilor publice oferite atât de primărie, cât și de alte autorități în municipiul Timișoara. Ele își arată potențialul în această manifestare și cred că este una de bun augur pentru cetățenii orașului”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Pavilioanele s-au deschis în cursul dimineţii la ora zece, unde în afara vizitei la standuri  au fost programate şi concerte, cu Fanfara Big Band şi Phaser, dar şi spectacole de dans şi teatru.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share