21/10/2020

Zlatiobor , tratament şi turism indifferent de anotimp

Staţiunea turistică Zlatibor, este staţiunea cu cea mai lungă tradiţie, se află în Serbia de Vest, la 230 km sud-vest de Belgrad. Altitudinea medie este de 1.000 m. Clima miraculoasă cu aerul curat de munte este benifică şi pentru vindecarea astmului bronşic şi altor afecţiuni alergice, glandei tiroide, bolilor cardiace şi anemiei.
Destinaţie turistică de iarnă, dar şi de vară, Zlatiborul e deschisă turiştilor întreg anul. Iar aceasta îi oferă avantajul de a fi cea mai căutată destinaţie turistică din Serbia. Reprezentanţii organizaţiei turistice a staţiunii se laudă cu pârtii de schi, dar beneficiază de o adevărată comoară peste care trec foarte uşor. Pe lângă cei 7 kilometri de pârtii de schi pentru toate categoriile de schiori, Zlatiborul şi regiunea oferă peste 100 de kilometri de piste de biciclete! Desigur, într-un peisaj superb oferit de pădurea din jur. Aerul curat, temperaturile de vară de maxim 30 de grade şi o umiditate medie „întreţinute” de vânt oferă posibilitatea petrecerii unor zile agreabile în această zonă.
De calitatea mediului natural, dar şi de dotările de antrenament existente au aflat şi o serie de echipe sportive din România, echipe care au ales staţiunea pentru cantonamente. BC Timişoara s-a aflat pe lista formaţiilor care au avut stagii aici. Tursimul sportiv reprezintă doar o parte din oferta staţiunii, Zlatibor este şi destinaţie de recreere, de tratament medical sau turism de business. Se pot face excursii în zonă, se pot vizita satele regiunii, pădurile sau peşterile din această parte a Serbiei.
Pistele de schi nu sunt cele mai lungi sau spectaculoase, dar sunt bine dotate şi beneficiază de instalaţii de schi lift şi tunuri de zăpadă. Sunt piste cu categorii diferite de periculozitate, de la baby până la „roşu”, cele pentru schiorii avansaţi.
Zlatiborul dispune de 20.000 de paturi pentru cazare. Sunt 300.000 de turişti care vizitează staţiunea anual, aceştia având înregistrate peste 1,2 milioane de nopţi de cazare.
Zlatiborul dispune de o climă atât de favorabilă, încât aceasta este ideală pentru teambuilding-ul sportivilor, sejurul copiilor şi al persoanelor mai în vârstă pentru ameliorarea stării fizice generale.
Pentru amatorii de ski, la 7 km de centrul staţiunii Zlatibor se află Centrul de ski Tornik, care dispune de 3 pârtii şi un telescaun modern cu şase scaune. Cele mai înalte vârfuri sunt Tornik (1496 m.a.) şi Čigota (1422 m.a.).
În imediata apropiere şi chiar pe muntele Zlatibor, se află şi multe monumente cultural-istorice şi etnologice, precum şi atracţii turistice. Propunem să vizitaţi următoarele locuri şi să provocaţi imaginaţia dumneavoastră prin frumuseţile naturale şi culturale ale acestui meleag. Nu vă descoperim chiar totul…

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share