Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

DRUMUL IANCULUI refăcut de românii patrioți din toată țara

Drumul Iancului a fost străbătut în acest an de moți și tineri din toate colțurile țării, fiind susținuți de binecunoscutul interpret Nicolae Furdui Iancu. Aceștia au dorit să refacă acest drum, la acțiune  participînd mmbrii din ASOCIAȚIA NEAMUNIT ROMÂNIA, LIGA STUDENȚILOR DIN IAȘI, tineri din ȚARA ZARANDULUI și ȚARA MOȚILOR, MARCEL SERB- VATRA ROMÂNEASCĂ, ASOCIAȚIEI SAT CONCEPT, DANIEL STANC,  etc.

În total, aceștia au mers 45 de kilometri. Grupul a plecat din fața casei memoriale Avram Iancu din Vidra de Sus, a trecut prin Bulzeștii de Sus (județul Hunedoara), de unde s-a dus mai departe, spre Țebea.

”Avram Iancu este eroul moților, eroul românilor de pretutindeni. Un nume pe care toți românii ar trebui să-l poarte în sufletele și rugăciunile lor. Avram Iancu reprezintă lupta românilor din Ardeal pentru apărarea credinței, identității, tradițiilor și valorilor străvechi românești. Crăișorul a fost cu noi pe acest drum, l-am simțit alături de la inceput până la sfârșit.

Mulțumim cu tot sufletul, tuturor oamenilor frumoși care au venit din toate colțurile țării pentru a parcurge împreună, pe jos, 45 de km – Drumul Iancului, drumul ce duce spre România din noi!Ne-au fost alături Nicolae Furdui Iancu, tineri din Țara Moților și Țara Zarandului, Marcel Șerb – Vatra Românească, frații și surorile de la Asociația Neamunit – România, Liga Studenților din Iași și Timișoara, Cetatea Neamului din Sântana – Arad” a  transmis  după marș, Daniel Stanc, unul dintre organizatori.Avram Iancu a condus, prin poteci neștiute din munți, toată suflarea Țării Moților, pe drumul ce-a născut o ȚARĂ. Ce n-a încăput în cancelariile imperiale – dreptul românilor asupra propriului destin –, IANCU a impus vremelnicelor stăpâniri și a lăsat, prin testament, urmașilor.

AVRAM IANCU suntem toți!, o știm, o simțim cei ce-am ales, la mijloc de septembrie, să străbatem la pas DRUMUL IANCULUI. De la Vidra la Țebea, cale de-o istorie și-un neam. Și nu în pași măsurăm distanța între nașterea și moartea Crăișorului, ci în bătăi de inimă și de gând, cât să ne regăsim fiecare pe noi înșine, ROMÂN cu ROMÂN, spre veșnicii.
”Unicul DOR al vieții mele a fost să-mi văd națiunea fericită”, spunea Crăișorul.
https://youtu.be/EEDxYHiDQ8c

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share