Charles Dickens (n.

Tot ce nu ştiai despre Charles Dickens
1. Dickens deținea un corb de companie pe care l-a numit Grip. Grip nu a fost doar un animal de companie iubit, ci a apărut şi într-unul dintre romanele sale, Barnaby Rudge. Dickens îi dezvăluise prietenului său, George, că a vrut mereu să scrie despre un personaj care avea un corb. Corbul era mai deștept decât proprietarul său.
2. Bestseller-ul său a fost Poveste despre două oraşe, unul dintre cele două romane istorice ale scriitorului.
3. Charles Dickens a avut întotdeauna articole și mobilier aranjate într-o anumită ordine. Deși nu a fost dovedit, mulți credeau că Dickens avea tulburare obsesiv-compulsivă. Robert Schnakenberg, autorul cărţii Viaţa secretă a marilor scriitori, spune că romancierul “avea o capacitate neobişnuită de a-şi aminti locul exact al fiecărui corp de mobilă din orice cameră şi petrecea ore în şir rearanjându-le”. Mai mult, Schnakenberg explică vizita lui Dickens la Capitoliul Statelor Unite, din 1842. Acesta a făcut comentarii acide despre lipsa curăţeniei: “Insist să atrag atenţia străinilor să nu se uite pe podea.”
4. Shakespeare folosea fraza “what the dickens” pentru a evoca diavolul. Se crede că Charles Dickens a scris sub diferite nume la începutul carierei de teamă ca munca lui să nu fie asociata cu diavolul.
A fost bântuit de fantoma lui Mary Hogarth
5. Charles avea o relaţie ciudat de apropiată cu rudele soţiei sale. În 1836 s-a căsătorit cu Catherine Hogarth. Un an mai târziu, când sora acesteia, Mary Hogarth, moare la vârsta de şaptesprezece ani, Dickens o plânge ca pe propria soţie. “A tăiat o suviţă din părul fetei şi a păstrat-o într-o cutie specială. I-a scos un inel de pe deget pe care l-a purtat toată viaţa. A păstrat toate hainele fetei şi din când în când, chiar şi doi ani mai târziu, le scotea şi se uita la ele.”, scrie Schnakenberg. “Ba mai mult, Dickens şi-a manifestat dorinţa să fie înmormântat alături de cumnata lui, în acelaşi cavou”.
6. În biroul lui era o uşă secretă sub forma unei biblioteci false. Aceste cărți false aveau titluri precum Viața unei pisici în 9 volume.
7. Charles Dickens a fost implicat într-un accident de tren. Pe 10 iunie 1865, Dickens se întorcea acasă din Franța când trenul său a deraiat în timp ce traversa un pod. Vagonul său a rămas atârnat de șine. Dickens a ajutat pasagerii blocaţi să iasă din tren. La urma urmei, a fost obligat să se târască înapoi în vagonul suspendat pentru a recupera un fragment abia terminat din Prietenul nostru reciproc, pe care urma să îl trimită editorilor săi.
8. A fost înmormântat contrar dorinţelor lui. Dickens a murit din cauza unui accident vascular cerebral în timp ce lua masa cu cealaltă soră a soției sale, Georgina Hogarth, acasă la el. Deşi a declarat de mai multe ori unde vrea să fie înmormântat, acesta a fost îngropat contrar dorinţei sale, în Colţul poeţilor din Westminster Abbey. În ciuda faptului că stipulează în testamentul său să „nu se facă niciun anunț public despre ora sau locul înmormântării mele”, sute de mii de oameni s-au strâns pentru a-l conduce pe ultimul drum.
“O faţă care trudeşte atât de aproape de piatră s-a transformat ea însăşi în piatră! Îl văd pe acest om cum coboară cu pasul greoi, dar măsurat, către chinul său fără de sfârşit. Ceasul acesta, care este ca o respiraţie şi care revine tot atât de sigur ca nefericirea lui, este ceasul conştiinţei. În fiecare din aceste clipe când părăseşte înălţimile, coborând pas cu pas către viziunile zeilor, este superior destinului său. Este mai puternic decât stânca lui.”
“Îl las pe Sisif la poalele muntelui. Ne întoarcem întotdeauna la povara noastră. Dar Sisif ne învaţă stăruinţa superioară care îi neagă pe zei şi înalţă stâncile. Şi el socoteşte că totul e bine. Acest univers fără de stăpân nu-i pare nici steril, nici neînsemnat. Fiecare grăunte al acestui munte plin de întuneric alcătuieşte o lume. Lupta însăşi contra înălţimilor e de ajuns pentru a umple un suflet omenesc. Trebuie să ni-l închipuim pe Sisif fericit.”
― Albert Camus, “Mitul lui Sisif. Eseu despre absurd.”
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Tânăr măturător din Craiova ajuns milionar în euro
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”