Miercuri, 26 octombrie 2022, începând cu orele 19:00, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, Asociația SonoArt are deosebita plăcere de a vă invita la cel de-al doilea concert al Orchestrei Simfonice de Tineret „Andante” din cadrul proiectului Rondul de seară – stagiunea 2022.
În program veți asculta Uvertura Egmont și Concertul în Re Major pentru vioară și orchestră op. 61 de Ludwig van Beethoven.
Acest proiect reunește cei mai buni elevi, tineri muzicieni din Târgoviște și din țară pentru o experiență artistică inedită care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță în orașul Târgoviște. Orchestra Simfonică de Tineret „Andante” își continuă traiectoria în lumea muzicii de calitate, fiind un ansamblu educat în spirit profesionist.
La pupitrul dirijoral se va afla tânărul dirijor Laurențiu Bischin, născut în anul 1990 la Sibiu, oraș în care și-a început studiile muzicale la vârsta de șapte ani. A absolvit Liceul de Arte din orașul natal la clasa de pian a prof. Kálmán Emese. Ulterior, a urmat cursurile de licență ale Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca la specializarea dirijat, la clasa profesorilor Florentin Mihăescu, Ciprian Para și Kalló Ildikó și cursurile de masterat la clasa prof. Gheorghe Victor Dumănescu.
În anul 2014 a obținut o bursă de studii la Praga unde aprofundează dirijatul cu Hynec Farkač, Charles Olivieri-Munroe, Norbert Baxa, Thomas Koutnik și Jaroslav Brych.
În 2018 debutează la pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, orchestră cu care concertează și în stagiunile următoare, precum și în cadrul Festivalului de Operă de la Sibiu, ediția a XIX-a, iar în anul 2021 debutează ca dirijor invitat al Orchestrei Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș.
Violonistul Cosmin-Horațiu Stoica a început să studieze vioara la vârsta de 7 ani sub atenta îndrumare a profesorilor Mariana Davidescu și Mircea Constantinescu, fiind declarat şef de promoţie cu diploma de onoare, în anul 1992. A urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa prof. Modest Iftinchi, pe care le-a absolvit, ca şef de promoţie, în anul 1997.
În prezent este concertmaestru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Paul Constantinescu, iar în calitate de solist a colaborat cu numeroase orchestre, dintre care amintim Orchestra de cameră Philarmonia din București, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Mihail Jora din Bacău, Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Pitești și Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea.
Asociația SonoArt este reprezentată prin Irina Mareș, președinta asociației, Ioana-Andreea Mihai-Hrior și Ciprian-Andrei Râvnic, aceștia fiind și profesori de instrument în cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.
Adresăm mulțumiri Primăriei Municipiului Târgoviște, Teatrului Tony Bulandra, Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Complexului Muzeal Național Curtea Domnească, Cinematografului Independența, Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, părinților și elevilor implicați în proiect, și nu în ultimul rând, presei locale care a susținut întotdeauna acest proiect.
Comunicat de presă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Florian Colceag, antrenorul de genii: Când oamenii scapă de frică li se luminează mintea
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală