În anul 2015 județul Dâmbovița se situează pe locul al treilea la nivel național la categoria numărului de proiecte depuse și aprobate de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale prin programul Erasmus+.
Astfel, în acest an școlar se derulează 34 de proiecte în 16 unități de învățământ, 23 dintre acestea fiind parteneriate strategice (Acțiunea Cheie 2) și 11 proiecte de mobilități școlare în scop de formare continuă (Acțiunea Cheie 1).
Tematica proiectelor este foarte diversă și adresată atât elevilor cât și profesorilor cuprinzând activități de formare de competențe TIC sau competențe de comunicare în limbi străine, de deprindere a unor metode noi de predare etc, precum și activități de tip ”job shadowing”/stagii de observare pentru profesori sau stagii de practică pentru elevi în instituții gazdă din alte state europene.
În primăvara anului curent patru unități de învățământ și-au reconfirmat statutul de Școală Europeană, titlu cu care se mândresc unsprezece unități dâmbovițene.
Tot în acest an au fost încheiate două proiecte cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane adresate elevilor din anii terminali din ciclul gimnazial și liceal:
Proiectul ”Teen Perform – Program inovator de îmbunatățire a rezultatelor școlare în învățământul liceal”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013 și implementat de ISJ Suceava, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu ISJ Dâmbovița și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar București.
Proiectul „Acces la succes – Program inovator de pregătire suplimentară a elevilor pentru evaluarea națională” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013 și implementat de ISJ Dambovița, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu ISJ Suceava.
Pentru că anul viitor vine cu noi provocări, ne pregătim din timp pentru informarea unităților de învățămînt și creșterea calității proiectelor depuse prin acțiuni precum:
– În perioada 6-8 noiembrie 2015, cursul de formare pentru scrierea proiectelor de mobilitate în cadrul Acțiunii Cheie 1 din programul Erasmus+, lansat de Comisia Europeană. Cursul a avut 22 participanți și a fost susținut de doi dintre formatorii care fac parte din rețeaua ANPCDEFP.
Scopul cursului a fost să dezvolte competențe de proiectare și planificare a unui proiect de mobilitate în cadrul programului Erasmus+, iar instituțiile de învățământ din județul nostru sunt eligibile pentru aplicațiile care au ca termen limită de depunere data de 2 februarie 2016.
– În perioada 2-4 decembrie 2015, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a găzduit la Târgoviște seminarul de informare și formare privind Sistemul European de Credit pentru Educație și Formare Profesională (ECVET) în contextul programului Erasmus+ susținut de Olivia Jidveian – angajat ANPCDEFP.
Participanții au fost 40 cadre didactice și manageri din instituțiile de învățământ dâmbovițene. Aceștia și-au dezvoltat abilitățile de a analiza nevoile instituțiilor în care lucrează, de a identifica eventuali parteneri europeni și de a scrie proiecte pentru echipe de profesori din școli în vederea rezolvării unor probleme cu care se confruntă;
– Derularea activităților metodice de informare și schimb de bune practici a responsabililor cu proiectele educațioanle din unitățile de învățământ dâmbovițene pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie;
– Propunerea unor cursuri avizate de MENCȘ prin Casa Corpului Didactic Dâmbovița pentru formarea cadrelor didactice în ceea ce privește scrierea și implementarea unor proiecte cu finanțare externă;
Programul Erasmus+ se desfășoară în perioada 2014-2020, fiind finanțat de Comisia Europeană, iar Apelul la propuneri de proiecte a fost lansat, la mijlocul lunii octombrie, fondurile alocate fiind majorate față de anul anterior.
Unitățile de învățământ din județul Dâmbovița dovedesc interes pentru implementarea unor proiecte Erasmus+, fiind în curs de contactare a partenerilor europeni și pregătire a proiectelor.
Inspectori școlari proiecte educaționale,
Prof. Groza Cristina
Prof. Stancu Valentin
Sursa: ISJ Dâmbovița
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Scuterul electric: libertate, economie și sustenabilitate pe două roți
Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița: Anunț important pentru locuitorii comunei Vârfuri
Tânăr măturător din Craiova ajuns milionar în euro