Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

APE CURATE-Verde, Viață, Viitor

La sediul ABA Banat a avut loc azi, de Ziua Mediului și Ziua Învățătorului,   conferința de presă care deschide proiectul APE CURATE-Verde, Viață, Viitor, un proiect-platformă care unește sub aceeași umbrelă parteneri interesați în formarea unor deprinderi de păstrare curată  a mediului, a apei în special, la un public tânăr, situat în mediul rural.  Proiectul reunește deja 7 parteneri: SC Aquatim SA, Universitatea  Politehnică Timișoara, Universitatea de Științele vieții “ Regele Mihai I” Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, ONG Verde de Banat” , ADID  Timiș și ABA Banat. Așteptăm și ca alții să ni se alăture! Reprezentanții acestora prezenți la conferința de deschidere a proiectului  au fost: profesor universitar Constantin Florescu ( UPT), confer. Universitar Ioan Bănățean ( Univ. Științele Vieții Timișoara) dir. adj Cosmin Hogea (ISJ), Iosif Martinescu (ONG Verde de Banat), dir. de producție Marian Eperieș (AQUATIM) , dir. Lorenzo Barabaș (ADID) și dir. tehnic Cătălin Nagy ( ABA Banat). Pentru prima etapă a proiectului sunt înscrise 4 școli generale gimnaziale din 4 localități situate pe bazinul superior al Begăi: Pietroasa, Tomești, Curtea, Margina. Elevii sunt în jur de 180.

 Partenerii se vor sprijini reciproc în actiunile educative și de conștientizare pregătite pentru publicul tânăr. Sprijinul va fi logistic, cu voluntari pentru acțiuni și financiar în măsura posibilului.

Prima acțiune este vineri, 7 iunie, și constă într-o acțiune de ecologizare a malurilor râului Bega, în localitățile enumerate mai sus, cu elevii școlilor respective.

În luna iulie va urma o acțiune de eliberare a albiei Begăi, bazin superior, de deșeurile textile și lemnoase aruncate în apă, acțiunea desfășurându-se cu un public adult al comunităților riverane. 

Acțiunile educative  în școli vor începe odată cu noul an școlar 2024-2025.

 Perioada desfășurării acestui proiect-platformă este estimată la 3 ani (pentru început) și nu se limitează doar la râul Bega ci dorește să se extindă la cât mai multe cursuri de apă din județul Timiș și apoi și cele din județul Caraș-Severin.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share