Un om este mai puțin agresiv atunci când sufletul său este pe primul loc căci, în acest caz, Dumnezeu este cel mai important pentru el.
Iubirea față de Cel de Sus înseamnă chiar învingerea agresivității. Cu cât noi îl iubim mai puțin pe Dumnezeu, cu cât ne închinăm mai mult la idoli, cu atât agresivitatea subconștientă devine mai puternică și, în consecință, aceasta lovește în sănătate și destin.
Prima poruncă biblică spune că Dumnezeu este unic și pe El trebuie să-L iubim mai mult decât orice altceva, pentru că El este tot ceea ce noi vedem, iar iubirea pentru Dumnezeu înseamă iubirea pentru tot, înseamnă unitatea absolută a tuturor lucrurilor. În acest caz, agresivitatea nu apare, pentru că ea apare atunci când eu protejez ceva de altceva. Prin urmare, agresivitatea înseamnă separare, concurență, lupta contrariilor, dar atunci când există un sentiment, o unitate interioară absolută, nu are loc distrugerea, ci colaborarea și dezvoltarea.
Prima poruncă spune că Dumnezeu este unic și totul vine de la Dumnezeu. Dacă eu știu că Cel de Sus este unic, atunci eu înțeleg că și binele și răul sunt de la Dumnezeu și atunci nu voi mai simți ură în momentul în care apare o anumită problemă, nu voi mai blama destinul dacă voi începe să am multe neplăceri, nu mă voi urî pe sine dacă voi greși cu ceva, deoarece Dumnezeu este unic și totul vine de la El, ceea ce înseamnă că nu este permis nici să-i urăști pe ceilalți, nici pe sine.
Pot să regret, pot să fiu nemulțumit, pot să lupt și să încerc să schimb ceva însă, fără să uit că totul vine de la Dumnezeu, eu trebuie să rămân iubitor, blând, recunoscător și împăcat în suflet.
Înțelegerea corectă a poruncilor reduce agresivitatea. În momentul în care omul uită de prima poruncă, de faptul că iubirea față de Dumnezeu este mai presus de toate, acesta începe să se închine idolilor. Mai întâi, el se închină, de exemplu, la zeii păgâni, apoi la anumite valori și, în cele din urmă, începe să se închine corpului său și dorințelor sale, asemenea unui animal.
Iar în momentul în care cineva sau ceva intervine între o persoană și dorințele sale, omul simte ură și dorește cu ardoare să-l rupă în bucăți pe cel care i s-a pus în cale. Din acest moment, începe descompunerea sufletului.
Cu cât o persoană uită mai mult de Dumnezeu, cu cât mai mult se închină la diverși idoli, cu atât mai repede sufletul său se umple de agresivitate și cu atât mai repede încep problemele.
De ce se spune în Vechiul Testament: „Să nu-ți faci chip cioplit”? În momentul în care Dumnezeu este unic pentru mine, atunci El este pe primul loc, iar eu și conștientul meu suntem pe locul al doilea, iar subconștientul, sufletul – pe primul loc. În acest caz, orgoliul nu mă va înăbuși și nu va naște agresivitate.
Însă, dacă există mulți zei, atunci eu încep să mă închin acelora dintre ei care corespund dorințelor mele. Dacă, de exemplu, eu vreau să cumpăr sau să vând ceva, atunci mă închin zeului comerțului; dacă doresc să fiu puternic, atunci mă închin zeului frumuseții și al puterii. Cu alte cuvinte, de fapt, eu nu mă închin zeilor, ci propriilor dorințe, iar rugăciunea mea către acești zei păgâni devine un mijloc de a mă întări și de a fi fericit.
Iată de ce închinarea la idoli este un cult religios, în care omul se află întotdeauna pe primul loc, iar abia apoi zeul căruia el i se închină. În religiile păgâne, omul este primordial, iar zeul este secundar. Deși omul îi recunoaște puterea și influența, el se pune pe sine și propriile sale interese pe primul loc, se roagă și aduce zeilor sacrificii, doar pentru a se îmbunătăți și a se întări pe sine, pentru a căpăta bunăstare, în aceasta fiind chiar esența idolatriei.”
S.N. Lazarev
Fragment carte ”Sănătatea omului”
CĂRȚILE autorului SN Lazarev pot fi găsite în magazinul online din România pe care îl puteți accesa la linkul de mai jos:
CURSURILE autorului S.N. Lazarev pot fi găsite în Școala Lazarev România care poate fi accesată la linkul de mai jos:
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Caricaturi cu pretenție de artă la Festivalul ”Beach, please”. De ce permit autoritățile promovarea răului în fața tinerilor?
Scuterul electric: libertate, economie și sustenabilitate pe două roți
Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița: Anunț important pentru locuitorii comunei Vârfuri