După două încercări de convocare a Consiliului de Administrație al aeroportului, ședința CA nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, deși pe ordinea de zi se aflau, printre punctele de lucru, două subiecte relevante pentru managementul societății:
1. Numirea directorului general;
2. Dezbaterea raportului de Audit al Autorității Aeronautice Civile Române referitor la anumite neconformități cu privire la măsurile imediate de siguranță pe Aeroportul Internațional Timișoara ”Traian Vuia”
Precizez că pentru îndeplinirea condițiilor de cvorum este nevoie de prezența în ședințele CA a două treimi din numărul membrilor Consiliului de Administrație, număr care nu a fost îndeplinit.
Prin această stratagemă de neîndeplinire a condițiilor de cvorum se dorește readucerea la conducerea AIT a unui sistem de management incompetent, care a fost practicat înainte de venirea mea la conducerea aeoportului, o incompetență a vechii conduceri confirmată prin raportul Curții de Conturi (care poate fi consultat la cerere).
Faptul că mi s-a cerut să demisionez fără motivație de la conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, nu înseamnă pentru mine o pierdere a locului de muncă, doar regretul că nu am putut finaliza amplele proiecte derulate în ultimele 18 luni, proiecte din care ar fi rezultat beneficii concrete, într-o perioadă de 2-3 ani, astfel încât aeroportul să beneficieze de o creștere spectaculoasă, demnă de un aeroport internațional cum este cel de la Timișoara.
Dezvoltarea explozivă a porții de vest a României ar fi impulsionat și celelalte entități care au legătură cu aeroportul și, în final, ar fi determinat o dezvoltare amplă a întregii zone în care este amplasat aeroportul, cu toate funcțiunile asociate activităților aeroportuare.
În toată această perioadă, de când m-am aflat la conducerea aeroportului , din iulie 2020 și până în prezent, am gestionat în mod corect bugetul instituției, fără a permite nimănui să aducă prejudicii financiare acesteia.
Vreau să precizez că în această perioadă am reușit să deblochez la nivelul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii procedura privind concesiunea de lucrări în baza prevederilor legii 100/2016 care stă la baza unei investiții estimate la minim 100 mil. euro, această procedură fiind pentru prima dată aplicată în România. De asemenea, tot pentru prima dată în ultimii 8 – 9 ani există la nivel de concept o soluție de finanțare cu 50 mil. euro pentru modernizarea și extinderea suprafeței de mișcare a aeronavelor. Proiectul inițiat soluționează toate aspectele clamate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română începând cu 2014 și va crește substanțial interesul tuturor companiilor aeriene pentru acest aeroport.
Până în ultima zi a mandatului, sunt onorat să conduc aeroportul internațional al capitalei Banatului, să lucrez și să fiu înconjurat de oameni de bună credință.
Gen. Lt. (r) dr. ing. Dorel GRĂDINARU
Director General
Aeroportul Internațional Timișoara – „Traian Vuia”
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Florian Colceag, antrenorul de genii: Când oamenii scapă de frică li se luminează mintea