Care este ratingul financiar al firmei cu care vrei să colaborezi? Cum se pozitioneaza firma avand in vedere situatia economica actuala si schimbarile mediului de afaceri? Firma are un rating financiar foarte bun, normal sau scazut?
Este important sa cunosti ratingul financiar al firmei deoarece, cu ajutorul acestuia iti poti forma o imagine despre activitatea firmei, pozitia sa in piata si rezultatele sale financiare raportate industriei din care face parte.
Acceseaza raportul rating financiar si afla daca firma de interes reprezinta un real colaborator sau dimpotriva, aceasta te va expune unor riscuri considerabile.
Totodata, ratingul financiar se refera si la evaluarea capacitatii din punct de vedere al respectarii obligatiilor pe care firma le are de indeplinit fata de creditorii firmei, furnizori si distribuitori, institutii ale statului si clienti.
Testeaza gratuit platforma si afla ratingul financiar al oricarei firme pentru a stii daca semnarea contractului cu aceasta va aduce plusvaloare activitatii si afacerii tale.
Ratingul financiar al unei companii reflecta nivelul de risc asociat activitatii sale economice, avand la baza analiza situatiei financiare. Acesta se formeaza utilizand indicatori financiari importanti, cum ar fi capacitatea de a plati datoriile pe termen scurt, profitabilitatea, solvabilitatea si istoricul platilor gestionate de firma.
Prin urmare, ratingul financiar iti ofera o imagine clara a sanatatii financiare a firmei cu care vrei sa colaborezi, ajutandu-te sa iei decizii fundamentate pentru a minimiza riscurile si a proteja afacerea.
Pentru a cunoaste si mai bine firma si activitatea pe care o realizeaza, afla cine sunt actionarii si administratorii acesteia. Cine ia deciziile si cum sunt luate acestea, cine semneaza documentele, si nu in ultimul rand, care este dimensiunea grupului de firme.
De ce sa stii dimensiunea grupului de firme? Pentru afla in ce alte firme persoanele interogate detin actiuni, care este cota de participatie a acestora si daca actiunile detinute sunt in firme active sau radiate. Daca persoana de decizie detine actiuni in firme active, acesta prezinta o credibilitate mai mare, spre deosebire de persoana ce detine actiuni in firme radiate.
Cunoscand actionarii si administratorii firmei, vei putea intelege cine sunt oamenii din spatele firmei de succes sau cei care au dus compania intr-o situatie financiara instabila.
O firma care are un rating financiar foarte bun indica o situatie financiara stabila si sanatoasa. Analizand datele, poti evalua capacitatea firmei in ceea ce priveste achitarea platilor in termen si gestionarea fluxului de cash. Spre deosebire de aceasta, o companie al carei rating financiar este scazut, sugereaza incertitudine.
Este posibil ca in perioada urmatoare firma sa se confrunte cu probleme si dificultati in asigurarea lichiditatilor necesare indeplinirii si realizarii activitatii de zi cu zi.
Consultantii RisCo recomanda urmarirea situatiei in concret a firmei pentru a anticipa atat directia pe care posibila colaborare o poate avea, cat si evolutia lunara a indicatorilor financiari, pentru o decizie informata.
Asadar, afla ratingul financiar pentru a afla fie progresul, fie stagnarea financiara a firmei. Consulta diagrama de actiuni si vezi grupul de firme. Ce iti indica datele: partenerii de incredere sau decizii care au dus la probleme financiare majore?
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Ți se potrivește o nuntă pe plajă în Halkidiki? Află de aici ce presupune mai exact și cum poți avea și tu parte de un eveniment de vis
Uleiul de mentă – răcoarea care trezește pielea și îți limpezește mintea