Alb-violeţii abordează cu încredere jocul de duminică, din deplasare, cu Concordia Chiajna, una dintre candidatele la promovare în Liga I. Deşi Politehnica nu are o situaţie liniştitoare în clasament, antrenorul Nicolae Croitoru consideră că elevii săi pot lupta de pe poziţii egale cu orice adversar.
„Ne aşteaptă un joc dificil. Este o etapă cu o încărcătură aparte şi jocul nostru face parte din această categorie. Întâlnim un adversar care, pentru a prinde unul dintre locurile de play-off şi a rămâne în obiectiv, acela de a promova în Liga I, trebuie să acumuleze trei puncte în următoarele două etape, cum în ultima etapă pentru ei urmează un joc extrem de dificil la Buzău, atunci e clar că jocul de duminică are o importanţă deosebită. Chiar dacă etapa trecută au pierdut destul de clar la Cluj. Consider că a fost un accident. E greu de crezut că o echipă care a încasat în 16 etape de campionat doar şase goluri şi două în toate jocurile din deplasare, reuşeşte, în ghilimele, să primească intr-un singur joc patru goluri. Consider că a fost un accident. E clar că şi la ei a fost o săptămână destul de furtunoasă. Chiar cu schimbări la nivel de banca tehnică şi cred că vor aborda jocul destul de motivaţi. De partea cealaltă, şi noi venim cu mare nevoie de puncte. Jocul cu Petrolul ne-a pus în imposibilitatea de a lupta pentru punctele puse în joc. Sperăm ca jocul de la Chiajna, chiar dacă este unul dificil, să arate că suntem o formaţie în creştere şi că suntem o formaţie care putem emite pretenţii de a juca de la egal la egal cu orice adversar. Chiar dacă este un joc dificil, eu sper să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, şi, să reuşim şi un joc bun şi să câştigăm punct sau puncte”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.
“Este greu de precizat acum, nu ştiu dacă din punct de vedere al filosofiei de joc se pot face schimbări majore într-un interval scurt de timp. Dar e clar că mental schimbarea de antrenor poate înfluenţa pozitiv”, a adăugat Croitoru despre faptul că gazdele şi-au schimbat antrenorul principal după eşecul dur, scor 0-4, la Cluj, cu Universitatea, Ianis Zicu luându-i locul lui Claudiu Niculescu.
Partida Concordia Chiajna – Politehnica Timişoara se dispută duminică, de la ora 12:30 (televizată Digisport 1, Look Sport+, Telekom Sport 1), în etapa a XVIII-a a Ligii 2. Ilfovenii sunt pe locul 4, cu 32 de puncte, în timp ce alb-violeţii ocupă poziţia a 15-a, cu 20 de puncte. Mai multe declaraţii, pe site-ul oficial.
Florin Drăgan: “Să ne asumăm nişte termene la nivel de judeţ, oraş!”
Conducerea Politehnicii Timişoara a început discuţiile cu autorităţile locale şi judeţene pentru găsirea unei soluţii rapide la problema infrastructurii sportive din oraş, mai exact a stadionului de fotbal. Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara şi membru în Consiliul de Administraţie al clubului, a vorbit astăzi în cadrul unei conferinţe de presă despre nevoia urgentă a unui plan asumat, mai ales în contextul anunţului legat de închiderea arenei „Dan Păltinişanu”.
„Evenimentul de săptămâna trecută a fost total neplăcut pentru club, dar şi pentru tot oraşul, județul. Am reuşit să ne facem de râs la nivel naţional. Asta e situația. Trebuie să spunem pentru că așa a fost. Să apari seara la televizor, să se stingă luminile, la TIMIȘOARA! E destul de trist. Nu e o situație care durează de doi ani sau patru ani. E o situație care se intâmplă de 20-30 de ani – infrastructura sportivă – şi, dacă nu vom reuşi să strângem pe toată lumea la o masă, nu vom mai avea prea mult pe partea de fotbal. Decât ce poate să ţină Politehnica prin bazele ei, alte sporturi mai mult. Avem noroc că Ştiinţa trebuia să intre în lucru cu acea tribună. Ţinând cont că au crescut preţurile materialelor ce construcţie, nu va putea intra… vom juca acolo. Dar ăsta e norocul, vă daţi seama. S-a întârziat începutul lucrărilor. Vom juca acolo, în condiţiile în care jucăm următorul meci (acasă) televizat, cu Hermannstadt. Se va vedea şi lucrarea de la Colterm, se va vedea tot, cum arată, nu ştiu dacă va fi foarte ok”, a declarat Florin Drăgan, rectorul UPT.
„Am discutat cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean doar telefonic, pentru că acum e plecat. Noi trebuie să facem o întâlnire în care să ne asumăm nişte termene la nivel de judeţ, oraş. Şi am discutat la Prefectură, pentru că sunt implicări politice diferite şi noi discutăm cu toţi care pot să conteze în deciziile pe care le luăm. Am avut o discuţie şi cu Primăria. Încercăm să-i punem pe toţi la o masă. Nu doar Politehnica, încercăm să aducem şi Ripensia la acea discuţie, îi priveşte şi pe ei, şi dacă e cazul alte entităţi. Dar nu vreau o masă politică, în care să ieşim şi să spunem că totul va fi minunat. Ci vreau să ne asumăm nişte lucruri. Nu cunosc în detaliu, infrastructură, tot, unde putem juca, dar pot să zic că dacă Păltinişanu va rămâne închis, nu ştiu ce vom face… Mă refer la orice echipă. Şi în momentul de faţă nu are rost să vorbim de un an sau poate chiar doi de demolarea lui Păltinişanu, pentru că nu ştiu unde jucăm. Pe Ştiinţa nu se pune problema să jucăm în Liga I. Dacă ne propunem să mergem în Liga I şi noi ne propunem asta în sezonul viitor, nu prea ai unde să joci…”, a mai spus Florin Drăgan.
Rectorul Univ. Politehnica a vorbit şi despre expertiza din 2019 cerută de CJ Timiş şi care indică o nesiguranţă a bătrânului stadion. Florin Drăgan apreciază că autorităţile şi-au asumat în această perioadă rămânerea în funcţiune a arenei, dar face apel totodată la găsirea unei soluţii pentru ca stadionul să se redeschidă în condiţii de siguranţă:
„E adevărat, Păltinişanu are nişte probleme. Există o expertiză, dar trebuie să ne uităm pe acea expertiză, să nu luăm decizii la o zi după un eveniment neplăcut, pentru că le luăm la cald şi nu cred că sunt cele mai bune. Trebuie să căutăm o soluţie pentru a putea redeschide Păltinişanu. Că dacă nu putem să jucăm pe Păltinişanu, nu ştiu unde jucăm sezonul viitor. Bun, jucăm pe Electrica, dar maxim Liga 2, ce pretenţii poţi să ai!? Sau, să construiască Primăria o tribună acolo, să gândim un stadion de 5-6.000 de locuri, care să fie gata într-un an. Dar din toamnă nu ştiu unde vom juca cu Păltinişanu închis, dacă e închis şi se demolează e o poveste, dacă e închis şi mai stă doi ani e o altă poveste… Politehnica are oameni care pot să vadă expertiza, să înţelegem, eu cred că putem să găsim soluţii. Dacă se poate juca cu maximum 10.000 de oameni, asta e situaţia. Jucăm cum se poate cu nişte lucrări care pot fi făcute. Dar să vedem ce poate face CJ Timiş, Primăria Timişoara (…) Nu e normal să inchidem dacă a căzut instalaţia electrică”.
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara