*COMUNICAT DE PRESĂ*
*Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a luat toate măsurile necesare pentru un început de an școlar în liniște și siguranță.*
Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi la datorie și vor acționa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
Fiecare unitate de învăţământ a fost inclusă în itinerariile de patrulare ale poliţiei, iar echipajele vor fi prezente în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiindu-le supravegheate în permanenţă traseele de deplasare.
În vederea reducerii riscului de implicare în accidente rutiere, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.
De asemenea, polițiștii de la rutieră au derulat activităţi pentru instruirea/reinstruirea conducătorilor autevehoiculelor destinate transportului de elevi cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive în timpul deplasărilor pe drumul public.
În atenția polițiștilor s-a aflat existența/starea indicatoarelor de avertizare și informare, precum și starea marcajelor rutiere transversale destinate traversării pietonilor. Deficiențele constatate vor fi adresate administratorului drumului public, prin care se va solicita remedierea de îndată a acestora.
Totodată, în perioada următoare, polițiștii vor efectua controale în trafic, care vor viza verificarea stării psihofizice a conducătorului autovehiculului, inclusiv prin testarea alcoolscop, utilizarea centurilor de siguranță și respectărea normelor rutiere și a legalității transporturilor.
Precizăm că, la nivelul județului Dâmbovița, în anul școlar 2021-2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat 5 proiecte pentru reducerea violenței psihologice în unitățile de învățământ și au derulat 462 de activități informativ-preventive în cadrul orelor de curs cu elevii, fiind identificați 129 de elevi în situații de risc. Elevii au fost consiliați, în scopul reglării comportamentelor nepotrivite.
Totodată, au fost desfășurate 110 ședințe de instruire cu cadrele didactice care îndeplinesc atribuțiile de profesor diriginte și 64 de instruiri ale membrilor Comisiilor pentru acțiune antibullying.
Polițiștii vor continua activitățile pentru reducerea violenței fizice și psihologice (bullying), cu implicarea celorlalte instituții ale statului, cu competențe în domeniu, una dintre prioritățile noastre fiind de a preveni infracțiunile contra persoanei, cu accent pe prevenirea victimizării categoriilor vulnerabile, în special minori.
Dragi părinți, vă recomandăm să:
•Stabiliți copilului un program, astfel încât să știți tot timpul unde este și ce face;
•Discutați permanent cu copilul și să-l asigurați de toată disponibilitatea de a-l ajuta și îndruma;
•Aflați cine sunt prietenii copilului dumneavoastră, atât în viața on-line, cât și off-line;
•Spuneți-i la cine să apeleze când se ivește o problemă și stabiliți o persoană care să-l supravegheze atunci când nu sunteți lângă el;
Vă dorim un an școlar cu realizări, în siguranță!
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Florian Colceag, antrenorul de genii: Când oamenii scapă de frică li se luminează mintea