Zeci de mii de tineri, din toate statele membre, s-au înscris deja în Corpul european de solidaritate. Comisia are în vedere, în primăvara acestui an, să prezinte o propunere legislativă pentru a conferi baza juridică necesară acestei inițiative. În acest scop, ea a lansat, în 6 februarie, o consultare publică pentru a defini prioritățile-cheie și pentru a identifica modalitățile de implementare a Corpului european de solidaritate.
Ea se adresează tinerilor, cadrelor didactice, organizaţiilor neguvernamentale, angajatorilor, autorităților publice și tuturor părților interesate.
Comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Marianne Thyssen, a declarat:
„Mă bucur să constat că înființarea Corpului european de solidaritate avansează conform planificării. Cu atât de multe persoane deja înregistrate, putem concluziona că tinerii europeni sunt încântați de această nouă oportunitate de a-și spori capacitatea de inserție profesională, făcând totodată dovada spiritului lor de solidaritate și aștept cu interes să aflu punctele lor de vedere, precum și opiniile tuturor celorlalte părți implicate.”
Comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, a spus, la rândul său: „Lansarea inițiativei privind Corpul european de solidaritate a fost un succes și apreciez interesul deosebit manifestat de un număr atât de mare de tineri care sunt gata să își dedice o parte din timpul și eforturile lor pentru a-i ajuta pe alții. Acum este nevoie să pregătim cu atenție etapele următoare. Sugestiile din partea tinerilor și a organizațiilor care pun în practică valorile și aspirațiile inițiativei sunt cruciale pentru a asigura reușita acesteia.”
Consultarea publică se va desfășura pe o perioadă de opt săptămâni, termenul său limită fiind data de 2 aprilie 2017. Ea se bazează pe o consultare anterioară cu părțile interesate, care a avut loc la sfârșitul anului 2016, în perspectiva lansării Corpului european de solidaritate.
Tinerii și organizațiile care participă la consultarea publică vor putea să evalueze diferitele obiective ale inițiativei, să arate ce îi motivează să se implice, să își transmită nevoile în materie de informare și orientări și să facă schimb de bune practici. Ulterior, vor avea loc și consultări specifice cu principalele părți interesate implicate în activitățile pentru tineret în UE.
Context
La data de 7 decembrie 2016, Comisia a lansat Corpul european de solidaritate. Acesta le permite tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani să ia parte la o serie de activități, pentru a-și manifesta solidaritatea față de oameni aflați în situații dificile, din întreaga UE. Tinerii participanți vor putea astfel nu doar să dobândească competențe importante și experiență profesională sau de voluntariat la început de carieră, ci și să promoveze și să consolideze valoarea solidarității, unul din principiile fundamentale ale Uniunii Europene.
De la lansare, peste 21.000 de tineri au aderat la Corpul european de solidaritate. Se preconizează că organizațiile participante vor putea să înceapă selecția de candidați eligibili la începutul lunii martie, primele activități urmând să demareze în primăvară. Obiectivul este ca, până la sfârșitul anului 2020, 100.000 de tineri să se alăture acestui Corp.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara