Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

POD – Program de Observare și Descoperire

POD sau Program de Observare și Descoperire, un proiect organizat de Asociația Foc și Pară, în parteneriat cu Școala Gimnazială Rudolf Walther și Școlile Gimnaziale nr. 1 și nr. 4 din Timișoara are următoarea oprire joi, 23 mai 2024, cu o expoziție colectivă și itinerantă, ce va fi deschisă publicului. Evenimentul de deschidere va avea loc la spațiul Indecis artist run, Bastion 3, str. Hector nr. 1, Timișoara, între orele 10:00 și 19:00, iar expoziția va putea fi vizitată până pe 31 mai 2024, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 16:00-19:00.

 

POD a fost structurat sub forma unor ateliere interdisciplinare, situate la intersecția dintre științele naturale și arta contemporană, punând un accent deosebit pe regnul fungilor și lecțiile valoroase pe care le putem învăța de la acestea. Expoziția colectivă și itinerantă Cronici Subterane, parte a programului, reunește rezultatele atelierelor și va fi prezentată la Indecis Artist Run și ulterior în școlile partenere, sub forma unui ansamblu de depozitare POD, destinat generațiilor viitoare de participanți. În expoziție vor fi prezentate schițe, planuri, observații și intervenții ale micilor cercetători, alături de documentația pregătitoare, metodologii și desene, oferind un context larg pentru continuarea cercetării micilor naturaliști în alte posibile locuri și situații.

 

În cadrul programului, elevii au avut ocazia să participe și la tururi ghidate și plimbări prin cartierele istorice ale orașului, cum ar fi Iosefin. Aceste plimbări le-au oferit oportunitatea de a descoperi atât povești reale despre patrimoniul arhitectural al orașului, cât și mituri sau povești inventate de ei, inspirându-se chiar din mucegaiul și umiditatea specifică orașului.

 

Le-au fost mentori Suzana Dan, Loredana Ilie, Ioana Balint și Gavril Pop, cu sprijinul lui Lucian Barbu și Ciprian Homorodean.

 

Mai multe detalii și fotografii sunt disponibile pe platforma online dedicată proiectului.

 

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

 

Parteneri: Școala Gimnazială Rudolf Walter, Scoala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnaziala nr.4, Asociația Ephemair, Asociația Doar Mâine, The Secret Garden, Asociația La Figurat

 

Expoziția este organizată în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte. #SpațiiPentruComunitate

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share