Seara de 26 martie va rămâne specială pentru polişti, chiar dacă nu la fel de mult cât înseamnă pentru rapidişti, care şi-au inaugurat noua “bijuterie” – un stadion modern, de circa 14.000 de locuri, dar cu o personalitate aparte, în spiritul unic al Giuleştiului. Politehnica a avut onoarea de a fi prezenză pe mai multe planuri, în calitate de invitată, la acest eveniment splendid!
A fost o seară care a început pentru noi cu meciul juniorilor sub 16 ani. Băieţii lui Cristi Gălan au venit direct după victoria de vineri de la Braşov, scor 2-0 cu Transilvania, în Liga Elitelor, dar tot au avut suflu cu puştii Rapidului sâmbătă. Lucas Drăghia a înscris prima reuşită pe noul Giuleşti, dar golul său a fost anulat de execuţia perfectă a lui Denis Boariu, din lovitură liberă. S-au jucat două reprize a câte 25 de minute, pline de acţiune şi scorul final a fost 1-1!
Politehnica U16 a început cu: Matei – Vela, Tătaru, A. Vlaicu, Imbroane, Leczki, Boariu, Roşca, Hus, Antal şi Erceanu. Au mai intrat: Balica, Avramescu, Vladu, Semenciuc, Chelariu, Leoveanu şi R. Gheju. Antrenor: Cristi Gălan.
Old boys show
Puţin mai încolo seara a fost una care a aparţinut şi legendelor celor două cluburi. Rapidul şi-a adus numele grele ale unei istorii bogate, dar nici alb-violeţii nu au fost mai prejos. Din start Gigel Bucur a ameninţat poarta adversă, chiar din „foarfecă”. Apoi tot el a marcat la ultima fază a primei reprize, asta după ce a driblat toţi fundaşii şi portarul. Gazdele au pornit tare apoi partea a doua şi Raţ a egalat cu puţin noroc. Şi, de această dată în ultimele clipe ale jocului, a înscris tot Rapidul – prin Daniel Pancu. 2-1 final!
De remarcat că toţi „greii” noştri au avut numărul 12 pe spatele tricoului, în semn de apreciere pentru susţinătorii viola.
Politehnica “old-boys”: Petru Ţurcaş – Călin Bota, Octavian Popescu, Srgian Luchin, Gabriel Cânu, Cristi Dancia, Paul Codrea, Dan Alexa (cpt.), Alin Paleacu, Mircea Axente, Gigel Bucur. Au mai jucat: Andrian Bogdan – Cristi Gălan, Florin Bătrânu, Sorin Brîndescu, Ilie Poenaru, Cristi Utfineanţ, Ilie Stoican, Ianis Zicu, Alin Crişanov, Leonard Naidin, Răzvan Ionilă, Alex Bourceanu, Romulus Buia. Anrenor: Emeric Dembroschi.
Show-ul creat de organizatori merită evidenţiat. Timpul parcă a zburat într-o seară care parcă doream să nu se mai încheie. Imnul României, interpretat de Felicia Filip, sau imnul Rapidului, intonat des de tot stadionul, plus show-ul de lasere şi lumini, au făcut parte din magia acestui 26 martie.
După ora 20:30 a început evenimentul principal al serii. Meciul de seniori a început desigur cu o atmosferă de poveste. Gazdele au beneficiat în minutul 33 de o lovitură de pedeapsă, pe care Săpunaru a ratat-o însă, trimiţând pe lângă stâlpul din stânga lui Păduraru. Rapidul a presat mai mult în repriza a doua şi a marcat până la urmă pe final, prin Marzouk (min. 83). Jocul seniorilor s-a încheiat astfel cu 1-0 pentru gazde, dar nu a fost loc de supărare la acest eveniment de gală.
După această seară specială echipa noastră revine la meciurile de campionat, urmând să joace peste o săptămână la Miercurea Ciuc (etapa a II-a a play-out-ului Ligii 2)
POLITEHNICA: Păduraru (41, Devenish-Meares; 66, Murariu) – Sofran (66, Plumbuitu), Scutaru (cpt.; 79, Huminic), Bocşan (41, Mera), Pamfile (66, Oanea) – D. Radu (79, D. Olariu), Lazăr (79, Bakoş), Ignea (66, Iamandache), Vukoje (66, Bîrnoi) – Gerbi (41, Rogosic), Ursu (66, Sîntean). Antrenor: Nicolae Croitoru.
Rapid: Drăghia – Demici, Săpunaru, Dandea, Goge – Albu, Drăgan – Sefer, Ioniţă II, Hlistei, Ad. Bălan. Au mai jucat: Mărgărit, Ungureanu – Stahl, An. Ioniţă, Marzouk, Morais, Carnat, Alami, D. Grigore, Al. Gheorghe. Antrenor: Adrian Mutu.
“Suntem bucuroşi că am fost invitaţi în primul rând, am avut posibilitatea să participăm la un aşa eveniment. A fost un joc între două echipe cu o istorie extraordinară şi care au foarte multe lucruri în comun. În primul rând nişte suporteri extraordinari şi nu greşesc când spun că sunt două echipe, care, în momentele grele, au rămas în viaţă datorită suporterilor. Pe de altă parte cred că a fost şi un test pozitiv pentru jocurile care urmează”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.
“Chiar dacă am pierdut, eu cred că e important, ei sunt jucători tineri, a fost un joc disputat în nişte condiţii deosebite şi eu cred că lucrurile acestea nu-i pot ajuta decât să crească”, a precizat tehnicianul despre folosirea tuturor tinerilor de pe bancă.
Din echipa noastră au lipsit: Doru Andrei – care a reuşit să se califice cu naţionala U19 la Campionatul European – şi Adrian Zaluschi (accidentat).
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Florian Colceag, antrenorul de genii: Când oamenii scapă de frică li se luminează mintea